12.04.2022 - 12.05.2022

Курсът е по проект Re-dial и ще се провежда 2 пъти седмично – във вторник и четвъртък, по 2 астрономически часа от 16 ч., от 12 април до 12 май 2022 г. Началният час може да бъде прецизиран със заявилите интерес за участие. Заявката за участие може да подавате на Юлия Симеонова: ysimeonova@citub.net, като посочите ниво 2.

Курсът е разработен за целите на средно ниво обучение, над А2, за служители и активисти от структурите на социалните партньори – синдикати и работодатели, както и за професионалисти в сферата на индустриалните отношения и социалния диалог.

Той е полезен за всички, които искат да учат английски език за професионални или социални цели. Съдържанието на курса цели да въведе обучаемите в английския език в специализираната терминология на индустриалните отношения и социалния диалог.

Всяко ниво се състои от 20 астрономически часа в 10 раздела, според езиковото съдържание и темата. Работата с езикови раздели се концентрира върху установяването на стабилна база от основни глаголни и времеви структури, докато контекстуалните теми са тези, които обогатяват запаса от термини. Курсът цели да подпомогне участниците в преодоляването на езиковата бариера и да развие тяхната способност да водят диалог по теми, пряко свързани с професионалната им сфера. Предвидени са упражнения. Материалите могат да се използват в интензивни курсове под ръководството на преподавател. Учебната програма е актуализирана и разработена за обучение в електронна среда.

Съдържание на разделите:

Всеки раздел има тематичен контекст, в който се развиват езиковите дейности.

1. Въведение

2. България в ЕС, основни умения за боравене със статистически данни

3. Работна среда, основни термини свързани с работното място

4. Бизнес, основни термини свързани с икономическата активност

5. Околна среда, основни термини свързани със „Зелената сделка“

6. Равенство, основни термини свързани с условията на труд

7. Дигитална икономика, основни термини свързани с дигитализацията на работните процеси

8 и 9. Европейски институции и процедури, основни термини свързани с въвеждането и спазването на законодателството в рамките на ЕС

10. Преговори, основни фрази и етикет при провеждането на преговори.

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Курс по Английски език за социален диалог 2