12.05.2022

Институтът за енергиен мениджмънт и Тракийският университет организират на 12 май 2022 г. (четвъртък) семинар-дискусия на тема „Чиста енергия, декарбонизация и инвестиции в енергетиката“.  Семинарът ще се проведе от 10:30 до 13:30 часа в сградата на Ректората на Тракийския университет в Стара Загора, зала „Димитър Димов“.

Форумът ще представи експертна дискусия по най-важните въпроси, свързани с развитието на енергийния комплекс „Марица изток“, през призмата на енергийния сектор, в контекста на националната и европейска политики и актуални факти и събития.

Основни акценти:

  • Декарбонизация на българската икономика;
  • План за възстановяване и устойчивост на Република България;
  • Енергийна сигурност и инвестиции (конкретни предложения за инвестиционни проекти; бъдещето на държавната и частните ТЕЦ в комплекса Марица изток; развитието на мрежите; използване на алтернативни енергийни източници и др.);
  • Предприети и планирани действия на регионално и национално ниво;
  • Визия за необходимите следващи стъпки от страна на държавните институции и възможностите за проактивна позиция на бизнеса, НПО и други представители на гражданското общество.

Участници:

За участие са поканени представители на държавни институции на национално и регионално ниво, представители на бизнеса и бизнес-асоциации, кметове на общини от региона, синдикални организации, представители на научните среди и медии.

 

Програма:

10:30 – 10:45  - Откриване

  • Славчо Нейков, Председател на Управителния съвет, Институт за енергиен мениджмънт
  • Доц. Д-р Добри Ярков, Ректор, Тракийски университет Стара Загора

10:45 – 12:00 - Встъпителен панел

  • Славчо Нейков, Институт за енергиен мениджмънт – представяне на европейски и национални енергийни аспекти, План за възстановяване и устойчивост, правни аспекти, открити въпроси;
  • Иван Цанков и Красимир Ненов, AmCham България – представяне на доклада „Декарбонизация на енергийния сектор на България“;
  • Боян Рашев, Управляващ партньор, denkstatt България;

12:00 – 13:30 – Дискусия

13:30 – Закриване

 

Можете да се регистрирате за участие в събитието на email: emi@emi-bg.com.

Не е предвидено онлайн излъчване – дискусията се провежда само присъствено и местата са ограничени.

Няма такса за участие.

 

Лице за контакт за представители на медиите:
г-жа Надя Лилова, експерт "Връзки с обществеността" в Тракийския университет, тел: 0885833310; e-mail: nadia.lilova@trakia-uni.bg.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Семинар-дискусия на тема „Чиста енергия, декарбонизация и инвестиции в енергетиката“