31.05.2022 - 30.06.2022

Курс по Английски език за социален диалог 2

Курсът е разработен за целите на средно ниво обучение, над А2, за служители и активисти от структурите на социалните партньори – синдикати и работодатели, както и за професионалисти в сферата на индустриалните отношения и социалния диалог.

Той е полезен за всички, които искат да учат английски език за професионални или социални цели. Съдържанието на курса цели да въведе обучаемите в английския език в специализираната терминология на индустриалните отношения и социалния диалог.

Всяко ниво се състои от 20 астрономически часа в 10 раздела, според езиковото съдържание и темата. Работата с езикови раздели се концентрира върху установяването на стабилна база от основни глаголни и времеви структури, докато контекстуалните теми са тези, които обогатяват запаса от термини. Курсът цели да подпомогне участниците в преодоляването на езиковата бариера и да развие тяхната способност да водят диалог по теми, пряко свързани с професионалната им сфера. Предвидени са упражнения. Материалите могат да се използват в интензивни курсове под ръководството на преподавател. Учебната програма е актуализирана и разработена за обучение в електронна среда.

Съдържание на разделите:

Всеки раздел има тематичен контекст, в който се развиват езиковите дейности.

1. Въведение;

2. България в ЕС, основни умения за боравене със статистически данни;

3. Работна среда, основни термини свързани с работното място;

4. Бизнес, основни термини свързани с икономическата активност;

5. Околна среда, основни термини свързани със „Зелената сделка“;

6. Равенство, основни термини свързани с условията на труд;

7. Дигитална икономика, основни термини свързани с дигитализацията на работните процеси;

8 и 9. Европейски институции и процедури, основни термини свързани с въвеждането и спазването на законодателството в рамките на ЕС;

10. Преговори, основни фрази и етикет при провеждането на преговори.

 

Курсът ще се провежда 2 пъти седмично – в понеделник и сряда по 2 астрономически часа от 17 ч. от 31-ви май до края на юни 2022 г.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Курс по Английски език за социален диалог 2