18.04.2024

Серия от уебинари за глобалните пазари

Поредицата уебинари „Embracing Global Markets“ подкрепя европейските малки и средни предприятия (МСП)  и стартъпи за иновации и навлизане на пазарите в Азия, Африка и Северна и Южна Америка. Уебинарите се организират от експерти от различни служби на Европейската комисия и „Enterprise Europe Network“, най-големият доставчик на бизнес услуги в света.

Кога: 18 април 2024 г., от 16:00 (Централно европейско време), 17:00 ч. (българско време)

Кой трябва да присъства?

Уебинарът е насочен към европейски МСП, стартъппи (готови за излизане на международните пазари), бенефициенти или притежатели на печати за върхови постижения на Европейския съвет за иновации, европейски клъстери и мениджъри на клъстери и други европейски организации за подкрепа на бизнеса, включително всички заинтересовани страни от инициативата „Приятели на EEN“.

Цели на уебинара

Този уебинар ще се съсредоточи върху данъчните последици за европейските компании, навлизащи на американския пазар, и ще предостави информация за:

  • данъчна система в САЩ за корпорации (ставка на корпоративния данък, облагаем доход, данъчни кредити, алтернативен минимален данък (AMT), двойно данъчно облагане, данъци на щатско ниво, данъчно отчитане, данъчно планиране и спазване на данъчното законодателство);
  • избор на юридическо лице – данъчни последици от инвестиране чрез корпорация, партньорство или LLC;
  • капитализация и финансиране – дълг vs. собствен капитал, правила за премахване на лихви и изисквания за личната неприкосновеност;
  • държавни и местни данъчни съображения;
  • общи американски данъчни стимули и тяхното въздействие върху чуждестранните компании.

Повече информация и линк за участие тук

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Как да правим бизнес в САЩ? Какво трябва да знаете за данъчните съображения за международни компании?