Име: Деан Безлов

Години: 28

Образование: Завършил съм СМГ. След това исках да уча нещо свързано с математика и отидох във Великобритания за BSc и Master in Mathematics and Statistics от University of Warwick.

Работа: Тук е малко дълго. Все още помагам от разстояние на моята петролна компания от Оксфорд като статистик консултант, това ми беше и постоянната работа, преди да се върна. Тук бутаме 3 стартъпа, които исторически мога горе долу да свържа... Обичам бира и преди 3 години с мой приятел пивоар от Нидерландия започнахме да правим крафт бира на ишлеме в София (www.dorst.bg). Понеже искаме да си направим пивоварна, (друг) мой приятел, инвестиционен банкер, ми помогна да направим финансов модел и презентационни материали, с които да обикалям по инвеститори. На тези събития с потенциални инвеститори видяхме, че има пазар за подобен род консултантски услуги и си основахме компания, с която да помагаме на стартъпи (www.rnssconsulting.com), като вече имаме капацитет и работим и с по-големи и установени компании. По същото време се (пре)запознахме с клуба по роботика към СМГ, които от 7 години сглобяваха дронове, и започнахме да им помагаме, пък 12 месеца по-късно разработваме алгоритми с изкуствен интелект, с които анализираме дигитални двойници на света - революционизираме инспекцията на инфраструктура, например, за телекоми, анализираме данните на геодезисти, създаваме умни градове, оптимизираме процесите на земеделци, класифицираме скрап за рециклиране и доста други - пишете ни, ако мислите, че можем да ви помогнем (www.myxrobotics.com). Казах ви, че е малко дълго.

Три причини, заради които избра да се върнеш: Аз винаги съм искал да се върна, след бакалавъра, след магистъра, после след 2 години работа. Накрая на деветата година навън реших, че му е дошло времето. 

Три неща, които искаш да промениш в България: 

Посочете верния отговор:

Отговор 1: България трябва да забогатее, като за мен това се случва през повече нови бизнеси с висока добавена стойност, които да са международно конкурентни!

Отговор 2: Българите да са позитивни, с по-високо самочувствие и да нямат желание да се провалят повече! 

Отговор 3: Трябва българите да комуникират по-добре, средният българин се чумери на „обратна връзка“, искрено учуден е от „Добър ден!“ и „Благодаря!“, пък като го похвалиш, мижи. И не можем да се продаваме. Това всичкото ми изглежда, че е защото ни е ниско самочувствието - трябва да си повярваме малко повече - България е прекрасно място, само ние не искаме да го приемем/осъзнаем. 

Откъде черпиш енергия?: Пия бира.

От какви лидери имаме нужда днес?: Идеалисти, които да дават пример! Да гледат смело напред, особено в ИТ сферата, и да разбират как да се продаваме по-добре.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той?: Не яж жълт сняг.

 

Дата: 12.01.2021

Автор: БСК

Прочетено: 1047