"Кока-Кола ХБК България" АД с предмет на дейност „производство, продажба, дистрибуция и маркетинг на напитки за продажба“. Производството на Кока-Кола в България датира от 1965 г., което я прави първата държава в социалистическия лагер, която започва да произвежда световноизвестната напитка. Днес системата на Кока-Кола в България се състои от 5 юридически лица: Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД, Кока-Кола България ЕООД, Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисис Организейшън, Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис и Кока-Кола Еуропиан Партнерс Шеърд Сървисис. „Кока-Кола ХБК България“ АД бутилира и дистрибутира в България продукти на Компанията Кока-Кола. Компанията е най-големият производител на безалкохолни напитки в страната и притежава два бутилиращи завода – в Костинброд и в Банкя. „Кока-Кола ХБК България“ е част от Групата „Кока-Кола Хеленик“ – една от най-големите бутилиращи компании на продукти на Кока-Кола в света. Портфолиото включва газирани безалкохолни напитки, натурални сокове, нектари, плодови напитки, натурална минерална и изворна вода, студен чай, енергийни напитки, кафе. Компанията е дистрибутор на премиум марки алкохолни продукти.

bg.coca-colahellenic.com

 

"Юник Естейтс" ООД с предмет на дейност „агенции за недвижими имоти“. Коммпанията Unique Estates е създадена през 2006 г. от двама партньори – Весела Илиева и Христо Илиев, като първото дружество в България, което оперира на пазара с луксозни имоти. През 2007 г. Unique Estates става ексклузивен партньор на Christie's Great Estates - най-голямата мрежа от брокери на недвижими имоти, специализирани в маркетинга и продажбата на луксозни имоти. Компаниите от семейството имат 850 офиса и близо 35 000 търговски сътрудници в повече от 35 страни. От 2016 г. "Юник Естейтс" става член на двете най-големи и престижни международни мрежи за имоти - Leading Real Estate Companies of the World и  Luxury Portfolio International®. "Юник Естейтс" има подкрепата на най-уважаваните и добре известни експерти в луксозните недвижими имоти на пазара по света. За да отговори напълно на нуждите на своите клиенти, Unique Estates поддържа екип от високо квалифицирани и мотивирани консултанти. Те преминават редица обучения, участват в международни конференции с топ специалисти в областта на недвижимите имоти от цял свят, което им помага постоянно да усъвършенстват знанията и уменията си.

www.ues.bg

 

"Балкан Онлайн Груп" ЕООД – дигитална платформа за провеждане и организиране на онлайн изложения. Вalkan fair online е първият балкански онлайн панаир, чиято цел е да подпомогне бизнеса, спорта, културата и науката в условия на пандемия, като достига и обединява хиляди хора в онлайн панаири. От основаването си през септември 2020 г. досега „Балкан онлайн груп“ е организирал 9 онлайн панаира с общо участващи над 400 фирми-изложители, достигнати онлайн до над 1 милион души. Дружеството е домакин и съорганизатор на Деветия европейски форум за социално предприемачество 2021, организиран от ТПК, в който съорганизатор и участник бе и Българската стопанска камара.

www.balkanfair.online

 

Асоциация за рециклиране на текстил (АРТ) - юридическо лице с нестопанска цел, регистрирано през 2019 г. Към настоящия момент в Асоциацията членуват 15 дружества, занимаващи се с рециклиране на дрехи и обувки. Мисията на АРТ е да подпомага тяхната дейност в сферата на управление на отпадъците от текстил и обувки, както и да участва в процедурите по издаване или съгласуване на нормативни актове, регламентиращи дейностите по управление на отпадъците на текстил или обувки, да лобира за провеждане на законодателни изменения в нормативната уредба по отпадъците и други сфери, свързани с дейността на членовете й. За целта Асоциацията сътрудничи с местни, национални и международни организации, имащи сходни цели и задачи.

www.atr.bg 

 

Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) - сдружение с нестопанска цел, с членове - туристически агенции, осъществяващи продажба на въздушен транспорт и акредитирани от Международната асоциация за въздушен транспорт, ИАТА и туристически фирми, регистрирани съгласно българското туристическо законодателство. АБТТА е регистрирана през 1996 г. В момента в нея членуват 84 туристически агенции, формиращи 75% от общия пазарен дял от продажбата на самолетни билети в България, с общ годишен оборот от тази дейност около 100 млн. евро. От 2004 г. АБТТА е член в Европейския комитет на асоциациите на туроператорите и туристическите агенции ЕКТАА - най-авторитетната професионална структура в туризма в ЕС. В ЕКТАА членуват 30 асоциации от всички европейски държави (по една от страна) и организацията представлява интересите на повече от 80 000 туроператори и туристически агенции в Европа, с общ годишен оборот над 50 000 млрд. евро.

www.abtta.com

 

Асоциация "Хидроенергия" с предмет на дейност: Подобряване на бизнес климата и условията за инвестиции в производство на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници; Насърчаване на развитието на производството на електроенергия от водно електрически централи в Република България; Развитие на производството на ел. енергия от водно-електрически централи с увеличаване на дела на ел. енергия, произведена от ВЕИ с оглед постигане на ангажиментите и целите на Р България, заложени в европейското законодателство; Разработване на предложения за нормативна уредба, включително и за хармонизиране на българското законодателство с това на ЕС в областта на ВЕИ.

hidro-energia.org

 

"Амарант България" ООД, застрахователен брокер. „Амарант“ е лидер в застрахователния бизнес, с повече от 16 години опит в застраховането. В над 230 офиса в цялата страна „Амарант“ обслужва над 260 хиляди клиенти за всички видове застраховки. Член е на Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ). Видовете застраховки, които предлага „Амарант“, са: професионални отговорности, селскостопански застраховки, транспортни застраховки, застраховки имущество, автомобилни застраховки, медицински и туристически застраховки, застраховка живот, застраховка отмяна на пътуване, злополука. „Амарант България“ ООД е носител на наградите „Застрахователен брокер 2018 г.“ и „Застрахователен брокер 2019 г.“.

amarantbg.com

 

„Изотрон инженеринг“ ООД, с предмет на дейност „Строителство“. Дружеството е създадено през 2009 г. Оттогава до днес има реализиран голям брой обекти в различни сфери на строителството и ремонтите, има дългогодишен опит и ресурси за комплексни решения по изграждане на обектите. Изгражда обекти на територията на цялата страна. Прилага иновативни решения за саниране на стари производствени сгради. Дрружеството е сертифицирано по стандартите ISO: ISO 1400 1:2015 – Система за управление на околната среда (СУОС); ISO 9001:2015 – Система за управление на качеството (СУК); BS OHSAS 18001, ISO 45001 – Система за управление на здравето и безопасността при работа (СУЗБР). Дружеството е член на Камарата на строителите в България и е сертифицирано да изпълнява обекти от първа група, първа категория.

isotron-bg.com

 

"Енекод грийн" АД, с предмет на дейност „търговия с електрическа енергия“. Дружеството е регистрирано през 2017 г. като лицензиран търговец на ел. енергия в страната и чужбина. На територията на България дружеството доставя ел. енергия до крайни клиенти, които са участници на свободния пазар, като изкупува ел. енергия от местни производители на конвенционална и ВИ енергия, или внася енергия от съседните пазарни зони, с цел постигане на максимално конкурентна цена за своите клиенти. Като лицензиран от КЕВР „координатор на стандартна балансираща група“ и „координатор на комбинирана балансираща група“, „Енекод грийн“ АД поема отговорността за балансирането и смекчаването на икономическия ефект от небалансите на своите членове на балансиращата група (потребители, производители и търговци на електрическа енергия). С цел оптимизация на енергийните разходи на своите клиенти и партньори, дружеството предоставя и инженерингови и софтуерни решения за по-висока енергийна ефективност и енергиен мениджмънт.

www.enekod.com

 

"Академията БГ" ЕООД, с предмет на дейност „образователни дейности“. Дружеството е регистрирано през септември 2020 г. и предлага повече от 70 специализирани курса на дистанционно обучение. Работата на дружеството е съсредоточена в няколко основни области: обучение; счетоводни, данъчни, финансови консултантски услуги; кариерно развитие, ориентиране и консултиране; превод и легализация; „Академията БГ“ работи в партньорство със Siemens България, HRS България и Колеж „Света Ариадна“. Предлаганите от компанията обучения са подходящи за хора с интерес към технологиите и иновациите и владеещи чужд език. Чрез обучение в „Академията БГ“ компанията предлага кариерна възможност в едни от водещите бизнес направления – технически експерти и инженери; IT сектор; Order management, Accounting и Buyers. „Академия БГ“ организира обучения и в областта на туризма, маркетинга, информатика и моден дизайн, икономика и мениджмънт, като предлага колежанска и бакалавърска диплома според срока и програмата на обучение в някой от партньорските колежи и университети.

academy-bg.com

 

"Синерджи груп" ООД, с предмет на дейност „консултантски услуги“. Дружеството извършва услуги при сливания и продажби на компании в България. Екипът има опит в структурирането и изпълнението на различни типове сделки в почти всички сектори и области на икономиката в национален и международен мащаб. Като консултант, който създава стойност, „Синерджи груп“ осигурява не само достъп до капитал, но също и достъп до хора. Дружеството подкрепя клиентите си във всеки един момент и във всяко отношение в дългосрочен план, като се ангажира да помага в развиването и прилагането на печеливши стратегически планове.

synergygroup-bg.com

 

Подкрепа за българския бизнес е сдружение с нестопанска цел, регистрирано през 2021 г., в което към момента членуват 18 търговски дружества: "АВАНТИ 777" ЕООД, "Яско комерс" ЕООД, "Ломско пиво" АД, "Про газ" ЕООД, "Ади смайл" ЕООД, "Габриела 2013" ЕООД, "Ванчо Госпойчката 09", ЕООД, ЕТ "Ванчо Госпойчката - Петър Мировалиев", "ЯКВ груп" ЕООД, "Яна комерс" ЕООД, "Тони Марков" ЕООД, "Балдаран спринт" АД, "Би макс зет" ЕООД, "Каракала" ЕООД, "Фрукт-Н" ЕООД, "Матома трейд" ЕООД, "Паладиум" ЕООД, "ЧПК агро" ЕООД. Сред целите на Сдружението са: извършване на проучвания и анализи, свързани с развитието на бизнеса в Република България; участие във всякакви инициативи и проекти в областта на бизнеса, търговията и конкуренцията; защита на законните интереси на членовете на Сдружението пред държавните и общинските органи и институции; сътрудничество с държавни и общински органи и институции, експерти и сродни организации. Предмет на допълнителна стопанска дейност е издаване и разпространение на материали; организиране на мероприятия, конференции, семинари; провеждане на обучения.

 

"Българската перла - консорциум", с предмет на дейност „реализиране на инвестиционни проекти и сгради“. Консорциумът е съсобственост на „Арт стил - Даниела комерс“ и „ММ конструкции“. „Българската перла“ е проект, който предоставя възможност за инвестиции в областта на уелнес туризма и балнео-терапевтичното лечение. Предвижда се да се развие в регионален център за уелнес индустрията със своите стратегически местоположение на кръстовището на ЕС и Близкия изток. Предварителният бюджет за реализация на проекта е оценен на 1,1 млрд. щ.д. Предвижда се изграждане на уелнес центрове, разположени в Кюстендил, Сапарева баня и Свиленград. Прооектът включва изграждането на балнеложки център, летище и съпътстваща инфраструктура.

www.pearlofbulgaria.com

 

Асоциация на инкаминг агенциите, с предмет на дейност „туризъм“. Сдружението е учредено през лятото на 2021 г. и обединява 7 туристически дружества: „ДТС - Дeстинейшън туристик сървисиз“, „Болкан Холидейс“, „Гоу 2 Холидей“, „СЛР Сървисиз“, „Сънтурс“, „Клуб Магелан“ и „БТС – Бългериън турист сървисиз“. Сред целите на новата Асоциация са да изработва стратегии и програми за развитие на емитивните пазари и популяризиране на търговската дейност на членовете си; да популяризира модерни търговски практики и технологични решения; да представя националната туристически стратегия пред търговските партньори; осъществяване на сътрудничество с други браншови организации; стабилизиране на туристическия бранш от маркетингова гледна точка; да осъществява активен диалог с български и европейски институции, специалисти, журналисти, за популяризиране на България, като туристическа дестинация; да създава условия за сътрудничество на заинтересованите публични институции, неправителствени организации и предприятия за развитие на инкаминг туризма в България.

www.aia-bg.org

 

„СИМ 13 Партнърс“ ЕООД, с предмет на дейност – консултантски услуги; услуги по информационни технологии. Дружеството е регистрирано през февруари 2018 г.

 

Дата: 07.01.2022

Прочетено: 337