ЗАГОРКА, част от корпорация Heineken, не просто си поставя зелени цели, но ги изпълнява отговорно и устойчиво повече от 8 години чрез платформата „Създаваме по-добър свят“

ЗАГОРКА е български пивовар с богати традиции, който вече 120 години подхожда с отговорност във всяка стъпка, която предприема, с мисъл за своите консуматори, клиенти, партньори и служители. Зеленото за компанията не е просто цвят, който бележи няколко от емблематичните й продукти, но e и важна част от корпоративната култура, чрез която се стреми непрекъснато към иновативни решения.

Ежегодно ЗАГОРКА развива и адаптира подкрепата на инициативи, съобразно конкретните обществени и екологични нужди. „Създаваме по-добър свят“ е дългосрочната платформа за устойчиво развитие в унисон с ценностите на корпорация HEINEKEN и с Целите за устойчиво развитие на ООН. Платформата вече повече от 8 години е не просто програма за социална отговорност, а дълбоко внедрена част от корпоративната ни философия и начин на работа. Заедно със своите служители, партньори и консуматори, ЗАГОРКА успява да постигне повече за един по-добър свят. Благодарение на своята устойчива политика, компанията бележи повече от добри резултати и продължава да бъде припознавана като най-зеления пивовар в България.

Компанията се фокусира върху 3 основни компонента – Отговорна консумация, Социална отговорност и Грижа за околната среда, като осъществява инициативи от най-разнообразен характер, с които добавя стойност за своите служители, партньори, консуматори и обществото като цяло.

Една от най-вдъхновяващите стъпки за ЗАГОРКА е изграждането на собствен соларен парк в пивоварната в Стара Загора – първият по рода си сред пивоварите в България, който да предоставя енергия изцяло от слънцето чрез фотоволтаични модули. В готовия си вид соларния парк се състои от 2028 фотоволтаични панела със 730 кВ инсталирана мощност и разполага с 840 МВч/година производителност. Благодарение на соларния парк, компанията е спестила над 17 тона въглероден диоксид, което е еквивалент на 25 дървета и 14 тона въглища само за няколко месеца. Затвърждавайки своята визия в грижата за околната среда, компанията продължава да намалява въглеродните емисии и за втора поредна година отчита 100% нулев отпадък в резултат от рециклиране и повторна употреба на отпадъци, генерирани в производство.

ЗАГОРКА не спря да насочва усилия и в подкрепа на хората и местните общности, като допринася чрез различни активности в областта на изкуството, околната среда, отговорната консумация и др. Значителен фокус за компанията остава насърчаването на отговорната консумация, като и през тази година ЗАГОРКА продължи партньорствата си с Eurpenace Endurance Championship в България и Мотоспорт Академия чрез своята безалкохолна линия – Zero Zone и посланието „Когато шофираш, никога не пий“.

Поставяйки своите консуматори в центъра на усилията си, компанията през тази година добави и 2 нови предложения в своето богато портфолио. Първият от тях е премиум вкусът на Heineken Silver, който носи изключителна свежест, заради иновативната си технология на производство и наличието само на 4% алкохол. Любимата бира на италианците – Birra Moretti, се присъединява към семейството на ЗАГОРКА, част от корпорация HEINEKEN, като емблематичния и автентичен вкус на лагер бирата, за да припомни на консуматорите чувството за наслада от малките неща в живота – вкусна храна, качествено пиво и ценно време, споделено с приятна компания.

ЗАГОРКА се стреми да подхожда отговорно с всяко решение, което взема, за да запази и създаде по-добра среда – за обществото, за природата, за своите служители, партньори и консуматори, като създава марките бира, които българите обичат.

 

Дата: 09.05.2022

Прочетено: 411