По повод своя 42-ри рожден ден Българската стопанска камара организира литературен конкурс за ученици от 8-ми до 12-ти клас, за есе на тема по избор - "Предприемачът, който ме вдъхновява" или "Бих инвестирал в...".

Конкурсът се проведе с институционалната подкрепа на Министерството на образованието и науката и Министерството на икономиката и индустрията, а целта бе да провокира мисленето на подрастващите за приноса на предприемачеството в българското общество, за необходимостта от инвестиции за по-доброто бъдеще и, най-вече – да даде поле на мечтите им и възможност за повече положителните новини и спомен за личности, които вдъхновяват или пораждат благодарност в настоящето ни.

Свои есета изпратиха 128 участници от 43 населени места в цялата страна. Особено радостен е фактът, че толкова много ученици се включиха в поставеното творческо предизвикателство. Това показва ангажираност към темата за предприемачеството и хъс за победа – важни предпоставки за успешно личностно и професионално развитие на всеки млад човек.

На фона на високата конкуренция, журито отличи следните участници:

I-ва група – от VIII до X клас

Първо място: Кирил Павлов Георгиев, 8-ми клас, ПГ по икономика "Проф. Димитър Табаков", гр. Сливен;

Второ място: Деница Димитрова Димитрова, 8-ми клас, Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски", гр. Стара Загора;

Трето място: Мария Стефанова Земярска, 8-ми клас, ПГВАД "Христо Ботев", гр. Пловдив.

II-ра група – ХI и ХII клас

Първо място: Диян Николаев Христов, 11-ти клас, ПГСС "Никола Пушкаров", гр. Попово;

Второ място: Карамфила Йончева Симеонова, 11-ти клас, СУ "Васил Левски", гр. Кула, общ. Кула, обл. Видин;

Трето място: Силвена Яворова Трифонова, 11-ти клас, ПГСУАУ "Атанас Буров", гр. Силистра.

Класираните на първо място в двете възрастови групи получават парични награди по 250 лв., за второ място наградата е 150 лв., а за трето – 100 лв. Освен паричните награди, всички наградени ще имат възможност да заемат за един ден позиция в БСК по техен избор.

 

Дата: 09.05.2022

Прочетено: 89