27.05.2022

Петима от общо шестимата наградени участници успяха лично да вземат своите награди

Председателят на Българската стопанска камара – Добри Митрев, връчи наградите на отличените участници в Националния литературен конкурс за ученици от 8-ми до 12-ти клас, за есе на тема по избор - "Предприемачът, който ме вдъхновява" или "Бих инвестирал в...".

Конкурсът се проведе по повод 42-рия рожден ден на БСК, с институционалната подкрепа на Министерството на образованието и науката и Министерството на икономиката и индустрията, а целта бе да провокира мисленето на подрастващите за приноса на предприемачеството към българското общество, за необходимостта от инвестиции за по-доброто бъдеще и, най-вече – да даде поле на мечтите им и възможност за повече положителните новини и спомен за личности, които вдъхновяват или пораждат благодарност в настоящето ни.

Петима от общо шестимата наградени участници успяха лично да вземат своите награди, като пристигнаха с ръководители и родители от Попово, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Кула. Те получиха парични награди, грамоти и книгата “Цветовете на живота”, любезно предоставена от нашите членове и партньори „ФолиАрт“.

Председателят на БСК сподели моменти от историята на организацията, направи опознавателна обиколка на сградата с наградените ученици и сподели работните си ангажименти с двама от тях – Кирил Георгиев (от Сливен) и Деница Димитрова (от Ст. Загора), които изявиха желание да бъдат за няколко часа част от мениджмънта на организацията.

Единадесетокласникът Диян Христов (от Попово) за кратко влезе в ролята на ИТ директор на БСК. Мария Земярска (от Пловдив) и Карамфила Симеонава (от Видин) пък проявиха интерес към позицията на колегата Светлана Дончева и научиха детайли за проектната дейност на БСК. Двете момичета посетиха и офиса на ИК “Божидар Данев”, както и Център “Чиста индустрия”.

Силвена Трифонова от Силистра, която също е сред отличените участници, ще получи наградата си по куриер, поради затруднения от нейна страна да участва лично в награждаването.

Екипът на БСК благодари за участието в конкурса на всички 128 ученици в конкурса, както и за положителните емоции, които ни достави днешната среща, защото няма нищо по-хубаво от бъдеще, за което вярваш, че ще е по-добро от настоящето.

СНИМКИ

Дата: 27.05.2022

Източник: БСК

Прочетено: 1083