17.10.2014

Всяко евро, инвестирано за екологични иновации от еврпейските фондове, е дало възвръщаемост двайсет евро, а всеки подкрепен проект е осигурил още осем постоянни работни места. Това показват данни на Европейската комисия за 2013-а година, цитирани от вицепремиера Екатерина Зхариева, която откри конференция "Околната среда, здравословни и безопасни условия на труд". 

Най-добрите резултати можем да очакваме, когато инвестициите в технологиите и производствения процес са съчетани с подобряване на условията на труд, изтъкна Захариева:
Добрата работна среда, средата, която те кара да се чувстваш сигурен, те прави много по-работоспособен и съм убедена, че работодателите, които влагат и средства, и усилия, защото не винаги със средства, понякога трябва и по-добра организация в безопасните условия на труд, всъщност имат и печелят много повече. Те получават доста повече от своите служители и работници.
 
Вицепремиерът посочи, че с новата за страната ни програма "Наука и образование за интелигентен растеж" се цели повишаване на качеството на научните изследвания и развитието на иновациите:

Със средства от нея се предвижда създаването на центрове за върховни постижения и центрове за компетентност, които да улесняват генерирането на нови идеи в науката и прилагането им на практика. Това със сигурност ще бъде от голяма полза за индустрията и за всяка една от другите сфери на икономиката.

Дата: 17.10.2014

Източник: БНР

Прочетено: 1311