29.10.2014

На 14 и 15 октомври 2014 г. в София се проведе национален семинар в рамките на европейски проект "Пакт Ф.О.Р.М.: Оперативна рамка за множество нива и участници за адаптиране към социалните и икономическите промени", финансиран от ЕК и осъществяван от Международния учебен център на Международната организация на труда (ITC-ILO)

Проектът се реализира в сътрудничество с Българска стопанска камара, Конфедерацията на независимите синдикати – КНСБ, Балканския институт по труда и социалната политика и партньори от Франция, Германия и Румъния.

По време на семинара Балканският институт по труда и социалната политика представи доклад, изготвен в сътрудничество с другите български партньори, който обхвана редица примери за преструктуриране в различни национални сектори и предприятия. Бяха представени също полезни корпоративни практики, опит и мнения от партньорите от Франция, Германия и Румъния, свързани със социалния диалог в предприятията, предвиждане и подготовка за икономически/социални промени с цел избягване на съкращения.

В прикачените файлове може да се запознаете с представените материали (национални доклади, примери, програма и други) на български и английски език.

Дата: 29.10.2014

Източник: БСК

Прочетено: 1426