05.06.2015

"През миналата година българските работодатели се противопоставиха на някои, макар и изолирани опити за игнориране на тристранния диалог в нашата страна, включително при повишаване на минималната работна заплата без предварителна оценка на въздействието, промените в пенсионно-осигурителния модел, въвеждане на едностранна наказателна отговорност на работодателя, свързана с осигурителните задължения, и насърчаване на политически удобно поведение в индустриалните отношения."

Това каза в обръщението си към делегатите на 104 Международна конференция на труда зам.-председателят на БСК Димитър Бранков, който ръководи делегацията на българските работодатели. Годишната конференция на Международната организация на труда се провежда в периода 1-13 юни 2015 г. в Женева, Швейцария.

В изказването си Димитър Бранков подчерта, че българските работодатели ще продължат да отстояват своите позиции, на основата на Конституцията и приложимите конвенции на МОТ, а основните им приоритети са свързани с постигане на основни реформи в сферата на образованието, пенсионната система и трудовото законодателство.

Цялото изказване вижте в прикачения по-долу файл!

 

Дата: 05.06.2015

Източник: БСК

Прочетено: 3584