15.09.2015

Здравната реформа много трудно би влязла в сила от началото на 2016 г. Около това мнение се обединиха главният директор "Осигурителни отношения" в БСК и член на Надзорния съвет на НЗОК Григор Димитров и депутатът от БСП Емил Райнов в Сутрешния блок на България Он Ер.

Димитров риторично попита защо е било цялото бързане в последните дни по приемането на Закона за лечебните заведения, който на практика оставя много отворени процедури. И уточни, че по-добър вариант е било да се приеме пакет от документи, който да урежда цялата система. Димитров мотивира тезата си, като каза, че предстои много работа по изготвянето на редица нормативни актове, по определянето на съдържанието на основния и допълнителен пакет медицинска помощ, заплащана от Здравната каса, по уточняване на областните здравни карти и други, които дори да се решат до края на годината, ще бъде късно да се включат в бюджета на НЗОК за 2016 година.

В нито един текст от приетите закони не е разискван един от основните промени – за контрол върху дейността на касата и НЗОК ще продължава безконтролно да разходва публични средства, посочи Димитров.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Дата: 15.09.2015

Източник: BGONAIR TV

Прочетено: 2940