23.02.2016

На 23.02.2016 г. при голям интерес от фирми се проведе семинар на тема „Как се прави бизнес с Иран“

СНИМКИ

На 23.02.2016 г. при голям интерес от фирми се проведе семинар на тема „Как се прави бизнес с Иран“. По време на събитието бяха представени възможностите за търговско и икономическо сътрудничество с Иран.

В срещата участваха г-н Веселин Илиев, главен директор „Международно икономическо сътрудничество“ в БСК, президентът на Ирано-българска бизнес асоциация (ИББА) Саид Хадеи, членовете на ръководството - Амир Хадеи и  Александър Александров и представители на над 30 фирми от различни индустрии с интерес към иранския пазар. 

Веселин Илиев очерта правната рамка и предостави многообразие от източници на пазарна информация. Саид Хадеи, председател на Ирано-българска бизнес асоциация, разказа за възможностите пред предприемачите от двете страни и за някои културни особености.

Поради доскоро прилагания режим на санкции срещу Иран, на този голям пазар има множество специфични ниши: машиностроителна продукция, особено леярско и ковашко оборудване, оборудване за обработка на големогабаритни детайли, индустриална електроника, автоматизация, кари, повдигащи системи и складове, млечни продукти, пилешко, телешко, агнешко и шилешко месо, консервирани храни, подправки, модни облекла, маркови стоки, туристически и транспортни услуги. Интересни за внос от Иран са пластмаси, ядки, пресни плодове и зеленчуци и др. 

ИББА е създадена преди 3 години и до момента е осъществила успешни контакти, довели до реални бизнес взаимоотношения с компании в областта на машиностроенето, транспорта и логистиката, производството на млечни продукти, производството на дрехи и облекла, производството на етерични масла. 

След семинара изпълнителният председател на БСК г-н Божидар Данев и г-н Саид Хадеи подписаха Споразумение за сътрудничество, което цели да подпомогне фирмите в техните успешни делови контакти.

 

Дата: 23.02.2016

Източник: БСК

Прочетено: 2634