22.03.2016

Всяка година този ден преминава под различно мото, а през тази мотото е „Водата и работните места”.

Димитър Дългъчев – председател на Управителния съвет на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, изпълнителен директор на „Михалково” АД за Световния ден на водата – 22 март 2016 г.

- Г-н Дългъчев, защо има Световен ден на водата?

- Световният ден на водата се отбелязва от 1993 г, като предишната година се приема резолюция на Световната конференция на ООН за въвеждане му. Всяка година този ден преминава под различно мото, а през тази мотото е „Водата и работните места”. Това мото е избрано след като е анализиран доклада на ООН за световните водни ресурси, в който е отбелязано тяхното значение за икономическото развитие и заетостта. От средата на миналия век водата не се разглежда просто като даденост, а като нещо, което трябва да уважаваме, пазим, изследваме и разумно да използваме. Както е определена като ценен природен ресурс водата в световната политика, така и трябва да се разглежда във всяка държава.

Част от водните ресурси в България са минерални извори – уникални и много ценни. Всеки човек трябва да пие между 2 и 3 литра вода на ден, за да може метаболизмът му да фунционира нормално, да е работоспособен и здрав. Всички, които членуват в Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, съзнават, колко е важна нашата работа – да дадем качествена вода на нашите клиенти.

- По вода ли им върви на производителите на минерална вода и безалкохолни напитки в България?

- Щеше ми се на празник да говорим само празнични, положителни неща. Защото имаме с какво да се гордеем – бутилираме едни от най-качествените води в Европа, даваме работа и достойни заплати на много хора, честни и коректни сме към потребителите, въвели сме всички изисквания и стандарти на Европейския съюз.

От друга страна има хора, които не разбират, че черният ПР е ниска топка и срамна дейност. Говорят и пишат клевети и лъжи и странно защо не отчитат, че това е бумеранг, който хвърлят по себе си.

- Каква беше 2015 г. за „Михалково” и какви са плановете Ви за 2016 г.?

- Една от най-успешните от търговска гледна точка беше за нас 2015 година – почти 8 % ръст за всичките ни продукти с марката Михалково. Нашата газирана вода е единствената естествено газирана вода в България, няма друга. Хората го знаят и предпочитат „Михалково” заради природния и произход.

Ако всичко върви по плана, който сме си начертали, 2016 г. трябва да е още по успешна. От години инвестираме в нови производствени мощности, в квалификацията на персонала, в разширяване на търговската ни мрежа и това вече дава очакваните резултати.

Поздравявам всички производители и потребители със Световния ден на водата! Бъдете здрави и добри!

 

Дата: 22.03.2016

Източник: в. 24 часа

Прочетено: 1972