Дата: 22.03.2016

Източник: в. Труд

Прочетено: 797

Учебна компютърна лаборатория отвори врати в Професионалната техническа гимназия "Цар Симеон Велики" в Търговище, след като бизнесмен й дари 15 000 лв., набрани на благотворително събитие. Лабораторията ще се ползва в образователния процес, а с част от средствата ще се закупят съвременни машини за учебна практика.

Парите са дарени от агробизнесмена Божидар Митов, който посвети фирмен празник на инициативата и набра средствата от приятели и колеги, допълвайки и със своя подкрепа.

Дарението е свързано и с идеята в местната гимназия да се развива дуалното образование, в което учениците получават практически знания и опит, като работят в реалния сектор.

Професионалната гимназия има подписани договори с фирми от Търговище, които вече предоставят възможност на учениците да работят при тях. По този начин бизнесът подпомага училището в подготовка на кадри, за които има голямо търсене, като съдейства и за практическата им подготовка.

В гимназията от няколко години обменят опит с швейцарски училища за дуалното обучение, като съдействие им оказва швейцарски бизнесмен, работещ у нас.