07.06.2016

Влошената бизнес-среда кара предприемачите да търсят нови форми за развитие. Все повече от тях търсят реклама и реализация на продукцията си в интернет.

За последните 6 години са закрити близо 4100 предприятия в България. Данните са на националната статистика. За периода 2008- 20014 година от икономическата карта изчезват 85 големи компании и около 4000 малки и средни. Влошената бизнес-среда кара предприемачите да търсят нови форми за развитие. Все повече от тях търсят реклама и реализация на продукцията си в интернет.

Българската стопанска камара и една от най- големите интернет платформи обединяват усилия за разясняване на начините и възможностите за стартиране на онлайн бизнес сред предприемачите.

ЖЕЧКО ДИМИТРОВ ПРОГРАМЕН ДИРЕКТОР НА БСК


„ Тук става въпрос за предприятия, работещи, на които да подскажем нова форма чрез, която те да си увеличават продажбите, да намират нови клиенти в страната и в чужбина. Да бъдат част от глобалната икономика, да надскочат границите на националната икономика и да станат част от така наречената споделена икономика.“

Статистиката показва още, че 92 на сто от всички фирми в България, всъщност са микропредприятия, в които работят от 0 до 9 лица . В около 180 хил. компании има само по един зает. Ограничаването на икономическата дейност е довело до загуба на 140 хиляди работни места. Стартирането на онлайн бизнес е добрата възможност.

СПАС СЛИВКОВ СОБСТВЕНИК НА ИНТЕРЕНЕТ ПЛАТФОРМА


„ Онлайн бизнесът като цяло за да го стартираш изисква много по- ниски капиталови инвестиции. Тук не говорим за договори за години с молове, с магазини, с пространства. Това, което съветваме е да стартират с платформа за обяви в началото, да видят какво се търси, да развият своите търговски практики. Може да се стартира с нулева или абсолютно минимална инвестиция.“

У нас се задълбочава и регионалното разделение. Стартирането на нов бизнес е в пъти по- висок дял за Западната и Източната част на страната, а едва 15 % от всички предприятия у нас оперират в Централна България. За новините на ТВ+ Десислава Томева.

 

Дата: 07.06.2016

Източник: TV+

Прочетено: 3216