16.01.2017

Европейската асоциация на производителите на домакински уреди (CECED*) публикува чрез мрежата си от Национални асоциации в целия Европейски съюз първия си доклад „Домакински уреди, Европа 2015-2016″, предоставящ подробно приноса на сектора на домакинските уреди в социалните, икономическите и екологичните аспекти за Европа и европейците.

Докладът „Домакински уреди, Европа 2015-2016″ показва стойностите, които секторът носи на европейците.

Уредите не са просто уреди, те…

  • генерират устойчив растеж (€43.8 милиарда оборот за 2013 г.)
  • създават и поддържат работни места (210 000 преки работни места; над 900 000 работни места, свързани със сектора, 3 % от заетостта в производството в ЕС за 2014 г.)
  • допринасят за намаляване на въздействието на потребителите върху околната среда (средно претегленият индекс за енергийна ефективност на уредите нараства с по 6 % на годишна база между 2011 и 2013 г.)

Най-важното

Д-р Райнхард Цинкан, президент на CECED, изпълнителен директор и съсобственик на Miele & Cie KG:

„За мен е голямо удоволствие да ви представя този доклад. Той предлага общ преглед на една от най-доказалите се индустрии на Европа и показва, че нашият сектор може да бъде част от решението за справяне с някои от основните предизвикателства, с които днес се сблъскваме като европейци. Той акцентира върху работните места, които осигуряваме, икономическата стойност, която създаваме и важните стъпки, които правим в иновациите, търговията, енергийната ефективност и устойчивостта“.

„Нашата визия е Европа, която се възползва от икономическите, социалните и екологичните ползи, създавани от произвежданите от нашия сектор уреди.“

Паоло Фалчиони, генерален директор на CECED:

„Ние се надяваме чрез този доклад по-ясно бъдат разбрани ползите от нашите уреди за европейците. Не само по отношение на по-лесния и по-удобен живот на европейците всеки ден, а също така и за икономическия, социален и екологичен принос. Ние сме сектор, фокусиран към хората и потребителите и усилията ни се отразяват положително на европейците всеки ден.“

„Докладът е допълнение към визията на индустрията за следващите десет години „Домакински уреди 2025“, обявена през Април 2015 и призив за действие. Той показва не само миналите постижения на сектора, а и какво може да се постигне допълнително с правилната политическа рамка.“

Прочетете целия доклад

Асоциация на производителите на електродомакински уреди в България е член на Българска стопанска камара.

 

*CECED представлява индустрията за производство на домакински уреди в Европа. Преки членове са Arçelik, Ariston Thermo Group, BSH Hausgeräte GmbH, Candy Group, Daikin, De’Longhi, Dyson, AB Electrolux, Gorenje, LG Electronics, Liebherr Hausgeräte, Miele & Cie. KG, Panasonic, Philips, Samsung, Groupe SEB, Vestel, Vorwerk и Whirlpool. Асоциации  членове на CECED има в Австрия, Балтийските страни, Белгия, България, Чешката република, Дания, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Словакия, Испания, Швеция, Швейцария, Турция и Обединеното кралство.

Дата: 16.01.2017

Източник: CECED България

Прочетено: 1753