26.01.2017

Японският глобален производител на автомобилни компоненти и оборудване, климатици и различни продукти, свързани с екологията – "Язаки", ще вложи 45.5 млн. лв. в разширяването на бизнеса си в България. Това стана ясно след правителственото заседание в сряда, на което бе одобрен меморандум за разбирателство с японският инвеститор.

Той предвижда да построи край димитровградското село Крепост завод за изработване на електрически инсталации за вграждане в автомобили "Мерцедес”.

Очаква се производството да започне през април 2017 г. Крупната инвестиция ще бъде направена на няколко етапа до 2019 г. и благодарение на нея ще бъдат открити нови 3150 работни места.

Държавата се ангажира да предостави пакет от административни и финансови насърчителни мерки на фирмата "Язаки България“ ЕООД, която е сто процента собственост на "Язаки Корпорейшън" (Yazaki Corporation).

Фирмата развива производствена дейност в България от 2006 г. Тя има два завода в Ямбол и Сливен, където произвежда автомобилни кабелни инсталации, а основните клиенти са автомобилните производители "Рено" и "Форд". Близо 5 хиляди души работят в момента за компанията.

 

Дата: 26.01.2017

Източник: Mediapool.bg

Прочетено: 2347