08.12.2017

Гостите проведоха срещи с представители на парламента и правителството във връзка с предстояящото Българско председателство на Съвета на ЕС

В периода 7-8 декември 2017 г. БСК организира посещение в България на делегация на Конфедерацията на германските работодатели (BDA), ръководена от Петер Клевер – зам.-генерален директор на BDA и член на Европейския икономически и социален комитет.

В рамките на деловото посещение бяха проведени официални срещи с министъра за Българското председателство Лиляна Павлова, зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров и председателя на парламентарната Комисия по труда и социалната политика Хасан Адемов. По време на срещите бяха представени и обсъдени приоритетите и очакванията на германските работодатели от предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

Посещението на германската делегация се осъществява благодарение на дългогодишното партньорство между БСК и BDA, в качеството им на членове на  BusinessEurope (Конфедерация на европейския бизнес).

  BDA е националната работодателска организация на Германия, която представлява интересите на немския бизнес в областта на социалната политика и индустриалните отношения. Организацията участва в работата на комисии на национално, европейско и международно ниво, в изслушвания на експерти, в органи за самоуправление на осигурителните фондове, в колективните преговори на секторно и национално ниво. BDA е партньор на германското правителство и профсъюзите по всички въпроси, свързани със социалната политика и политиката по доходите, трудовото право, вкл. европейската и международната социална практика.
     
    Петер Клевер е роден на 5 януари 1955 г. Бил е говорител на политическата група на ХДС/ХСС (CDU/CSU) в Бундестага, работил е в Берлинската администрация за федерални дела, както и във Федералното министерство на труда и социалните въпроси, където е ръководил три отдела – Международна социална политика, Заетост и интеграция на чуждестранни работници и Политика на пазара на труда. В периода 1998-2003 г. г-н Клевер е ръководил корпоративните комуникации на Fundus Group Cologne/Berlin. От 2004 г. е член на борда на директорите на Deutsche Welle, а от 2014 г. е председател на Административния съвет на медията. Повече вижте ТУК!

 

 

Дата: 08.12.2017

Източник: БСК

Прочетено: 2585