03.01.2018

От Агенцията по вписванията обявиха, че е стартирало преминаването на регистъра на юридическите лица с нестопанска цел от окръжните съдилища към агенцията. От 1 януари 2018 г. е осигурена възможност за вписване на обстоятелства и обявяване на актове за сдружения, фондации и клонове на чуждестранни юридически лица с нестопанска цел. Регистърът е с ново наименование – Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел.

В първия работен ден, 2 януари, сдружение "Студенти по медицина на мисия" първо е подало електронно своето заявление за регистрация в 9.31 ч, съобщават от агенцията.

Към днешна дата са подадени общо 13 заявления от сдружения и фондации - 5 от тях за регистрация, 8 за пререгистрация. Шест са подадени електронно, включително и от едно чуждестранно юридическо лице с нестопанска цел. Седем са подадени на гише в службите по регистрация в София, Варна, Враца и Стара Загора.

Заявленията за вписване на обстоятелства и обявяване на актове могат да бъдат намерени на сайта на агенцията.

От 1 март 2018 г. към Агенция по вписванията ще премине и Централният регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност.

Дата: 03.01.2018

Източник: в. Сега

Прочетено: 1374