14.02.2018

Срещата се проведе в заседателната зала на БСК, а основна тема на разговора бяха възможностите за развитие на сътрудничество в различни сфери на икономиката между двете държави.

Днес, 14.02.2018 г., Н.Пр. г-жа Закия ЕЛ МИДАУИ - посланик на Кралство Мароко в Република България, посети Българска стопанска камара. Тя беше посрещната от г-жа Маргарита Попова - гл. секретар на БСК и г-н Веселин Илиев - директора на Център „Външноикономическо сътрудничество“.

Срещата се проведе в заседателната зала на БСК, а основна тема на разговора бяха възможностите за развитие на сътрудничество в различни сфери на икономиката между двете държави.

„Виждам голям потенциал за развитие в търговските отношения и поемам ангажимента да работим още по-усилено, за да редуцираме недостатъчно реализирания потенциал, чрез поддържане и задълбочаване на дългогодишните връзки между Мароко и България и особено в сътрудничество с БСК“, посочи като първостепенна задача Н.Пр. г-жа Закия ЕЛ МИДАУИ.

От своя страна, г-жа Маргарита Попова сподели, че Българска стопанска камара разполага с достатъчно експертиза и потенциал, с които да увеличи възможностите за ползотворно сътрудничество. Тя посочи като основно преимущество активната дейност на камарата с малките и средните предприятия, които са гръбнака на икономиката във всяка държава.

По време на срещата, г-н Веселин Илиев покани за участие марокански фирми от областта на електрониката, автоматизацията и машиностроенето в двустранните бизнес срещи на 28 март в София. За пръв път, акцент в срещата ще бъде Индустрия 4.0. „В България има както индустриално производство, което се нуждае от нови технологии, така и много ИТ компании, които могат да предложат различни иновации за индустриална автоматизация“, сподели  директорът на Център „Външноикономическо сътрудничество“ Веселин Илиев.

И двете страни посочиха множество канали за добро сътрудничество, които трябва да бъдат разработени, за да се постигне ползотворно партньорство между Република България и Кралство Мароко.

Дата: 14.02.2018

Източник: БСК

Прочетено: 1486