26.10.2018

Събитието се проведе на 26 октомври 2018 г. Организатор е Националната браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ.

“Благодаря за отправената покана да приветствам участниците в днешната конференция. Благодаря на ИКЕМ, че са сред активните членове на Българска стопанска камара и от самото си създаване се борят да прокарат новото, с мисъл за бъдещето. С целия си експертен потенциал БСК подкрепя инициативата им за разкриване на нови специалности, необходими за съвременната българска икономика и ще продължаваме, защото заедно постигаме устойчив успех”, с тези думи изпълнителният председател на БСК приветства участниците в конференцията.

Събитието се проведе на 26 октомври 2018 г., във Военна академия „Г. С. Раковски“ – София, в рамките на Европейския месец на киберсигурността 2018. Организатор е Националната браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ (член на БСК), в партньорство със Софийския форум за сигурност и Военна академия „Г. С. Раковски“ и с медийната подкрепа на Дарик радио и сп. „Ютилитис“.

На конференцията се постави акцент върху бъдещата програма за Цифрова Европа, европейския модел за 5G свързаност, както и развитието на уникалния образователен модел на ИКЕМ за професионално образование и обучение за електрическа мобилност и връзката му с дуалната форма на обучение.

Ключово участие, в рамките на събитието, имаше еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел, като и представители на местната власт, бизнеса и висшето и професионално образование.

Конференцията се проведе в два панелни модула с възможност за дискусии.

В първия панел бяха очертани основните предизвикателства на кибер сигурността в енергетиката и връзката между енергийната система и развиващите се системи за умна мобилност.

Във втория панел бе представен образователният модел на ИКЕМ, обвързващ системно 6 професионални гимназии, два технически университета, центрове за професионално образование в мрежата на БСК и бизнеса. Военна академия представи своята магистърска програма за киберсигурност, а сдружение Джуниър Ачийвмънт показа добри практики за работа и обучение на деца.

 

За допълнителна информация:

Илия Левков

Председател на УС

Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ) 

0876 634 872, 0899 901 699

Web сайт: http://www.emic-bg.org

Дата: 26.10.2018

Източник: БСК

Прочетено: 6372