26.08.2019

Компанията я обяви като най-модерната и ефективна в Европа.

„Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани“ представи новата си производствена линия в завода си в Костинброд. Инвестицията е за 40 млн. лв., а по думите на изпълнителния директор Юрг Буркхалтер това ще е най-модерната и ефективна линия в Европа. Новата мощност ще използва над 600 тона рециклирана PET пластмаса.

„Новата линия е с 25% по-бърза и с 20% по-енергоефективна от досегашните. Благодарение на нея Кока-Кола ще започне да изнася продукция от България към Сърбия, Румъния и Гърция“, обяви Буркхалтер.
 
Компанията също така планира да изгради нов водопровод до завода, който ще захранва с вода и околните домакинства. След като бъде завършен, той ще бъде дарен на Столичната община.
Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
 
***
 
Поздравителен адрис от името на Радосвет Радев - председател на БСК.
 

УВАЖАЕМИ Г-Н БУРКХАЛТЕР,

От името на Управителния съвет на Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес и лично от свое име бих искал да Ви поздравя по повод разкриването на новите мощности в производствения център на „Кока-Кола“ в Костинброд.

Вече 23 години заводът на „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани“ в Костинброд е символ на устойчивото развитие. Благодарение на добрия мениджмънт, през всичките тези години компанията се превърна в образец за социално и бизнес развитие не само на региона, а за икономическата карта на България.

Благодарение на направената инвестиция в размер на 40 милиона лева, производственият капацитет на дружеството ще нарасне с около 30% и ще се превърне в регионален център, който да изнася продукция в съседни и по-далечни държави. Това е безспорен успех, но по-важното е, че чрез тази инвестиция “Кока-Кола” дава кураж на десетки бизнеси да инвестират в страната ни. Предприемачеството има смисъл само тогава, когато създава и променя. “Кока-Кола” създава продукт, но наред с това създава работа и за нови бизнеси около себе си, а с това и нови работни места.

Не на последно място, бих искал да Ви поздравя за жеста на корпоративна социална отговорност, който правите паралелно с настоящата инвестиция - изграждането на водопровод до Костинброд, който предоставяте безвъзмездно на държавата, в полза на населението. Това е поредният положителен пример, който „Кока-Кола“ дава на останалите компании в страната. Заслужавате нашите адмирации!

Като председател на национално представителна работодателска организация, използвам възможността да Ви благодаря, че избрахте да инвестирате в България и да сте от онези работодатели, които са богатство за всяка една страна. В лицето на Българската стопанска камара може да разчитате на верен партньор.

На добър час!

26 август 2019 г.

 

С УВАЖЕНИЕ,

 

РАДОСВЕТ РАДЕВ

Председател на УС на БСК

Дата: 26.08.2019

Източник: БСК

Прочетено: 5573