31.10.2019

Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника 'Н.Й.Вапцаров''  от град Ямбол е най-новия член на ИКЕМ. Сертификатът за членство получи директорът на гимназията, г-жа Моника Петрова.

Гимназията става част от образователния модел "ССЕМ" - първият в България действащ модел за образование и професионално обучение по електрическа мобилност и връзка с бизнеса.

Училището разполага с 22 учебни кабинета, множество лаборатории и учебни работилници, съвременни компютърни кабинети, с постоянен достъп до интернет. Машинният парк е обогатен с нови минибагер, мотокар и два леки автомобила. Оборудвани са две нови учебни работилници по компютърна дииагностика на автомобила и по учебна практика по общопрофесионални умения.

Към настоящия момент в ССЕМ участват: МОН, ИКЕМ, ЦПО на Българската стопанска камара, осем професионални гимназии от цялата страна, четири технически университета, Военна Академия  „Г.С Раковски“, „Джуниър Ачийвмънт – България“, Българското ядрено дружество и др.

Този модел е отворен за всяка професионална гимназия, университет, бизнес компания, НПО и други организации, които припознават електрическата мобилност като свой приоритет и търсят път за устойчиво и последователно развитие на кадри за сектора.

Повече информация може да намерите в страницата на ССЕМ във фейсбук, както и на сайта на ИКЕМ – www.emic-bg.org.

Дата: 31.10.2019

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 6948