12.02.2020

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) изпрати благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов. Поводът е отложеното приемане на Наредба Н-18. Ето текста на писмото:

Уважаеми господин министър-председател,

Като председател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ), бих желал от свое и от името на организацията, която представлявам, да Ви благодаря за отношението, което демонстрирате към исканията на малкия и среден бизнес. Благодарение на личната Ви намеса бе стопирано въвеждането на спорните текстове в Наредба Н-18 и стартира реален диалог между бизнеса и държавата. Очаква ни много работа, но след Вашето нареждане текстовете да не влизат в сила, докато не бъде постигнат консенсус, можем далеч по-спокойно да се фокусираме върху прецизирането им.

От своя страна, ние Ви уверяваме, че сред основните ни приоритети е изсветляването на сивия сектор в българския бизнес. Това е проблем и за всички нас, които работим и плащаме заплати и данъци в България. Използвам случая да изкажа своята благодарност и към министъра на финансите г-н Владислав Горанов и ръководството на НАП за организираните дискусии, като вярваме, че добрата работа между нас ще продължи. Многократно сме заявявали, че не сме ангажирани политически и нямаме политически искания. За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Смятаме, обаче, че когато се предприемат реални действия за решаване на поставените от нас проблеми, това трябва да бъде оценено. Надяваме се възможно най-скоро да стигнем до конкретни решения, които да Ви представим.

С уважение,

Ричард Алибегов

Председател на БАЗ

Дата: 12.02.2020

Източник: БАЗ

Прочетено: 4720