24.03.2020

 Водени от убеждението, че борбата с вируса е отговорност на всеки, Стопанска камара – Варна, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България – Варна, Варненска търговско-индустриална камара, Асоциация на индустриалния капитал в България–Варна, Българска морска камара, Българска национална асоциация по корабостроене и кораборемонт, Областното представителство на Камарата на строителите в България във Варна и Морски клъстър България, призовават фирмите и гражданите да подпомогнат с дарение работата на Инфекциозните клиники на УМБАЛ Св. Марина ЕАД - Варна. УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна е единствената болница в Североизточна България, която изследва пациенти за коронавирус (COVID-19) и единствената във варненска област, която лекува и проследява пациенти, с доказани положителни проби.

В болницата със заповед на Министъра на здравеопазването работи и вирусологична лаборатория за изследване на COVID-19, в която се обработват проби на хоспитализирани пациенти не само от Варна, но и от болниците в Русе, Добрич, Шумен, Разград, Търговище и Силистра. “Знаем, че всеки един от нас търпи последствията от настъпилата криза, която се отразява във всички сфери на обществения живот. Тежките времена са за всички, но в този момент можем да обединим силите си и да подпомогнем работата на Инфекциозните клиники на УМБАЛ Св. Марина – Варна.

Набраните финансови средства ще се използват в клиниките за борба срещу COVID 19 (корона вирус)”, категорични са представителите на бизнеса във Варна. Те призовават всички варненци да подкрепят Инфекциозните клиники на УМБАЛ Св. Марина ЕАД – Варна, като дарим сума на откритата дарителска сметка.

Банковата сметка е: IBAN BG 61 ST-SA 93000023572805

Дата: 24.03.2020

Източник: Фокус

Прочетено: 626