26.10.2022

На 26 октомври 2022 година Бургаският свободен университет посрещна ръководството на „Промет Стийл“. Срещата беше организирана от изпълнителния директор на Търговско-индустриална камара – Бургас, инж. Видка Вълчева. От страна на БСУ присъстваха проф. д-р Милен Балтов, ректор на Бургаски свободен университет, проф. д-р Радостин Долчинков, декан на Центъра по информатика и технически науки, доц. д-р Камен Сейменлийски, зам.-декан на ЦИТН, както и представляващият „Промет Стийл“ г-н Дмитрий Захарченко,  заместник-изпълнителният директор Веселин Соколов и Розалина Атанасова, мениджър Човешки ресурси.

Акцент на срещата беше сериозното място на компанията в българската промишленост. "Промет Стийл" е на първо място в областта на черната металургия за цяла България. Самият г-н Захарченко, представляващ компанията, е възпитаник както на украинско висше училище, така и на Висшата школа по мениджмънт INSEAD във Фонтебло, Франция.

Двете страни се обединиха около идеята за активно ангажиране на компанията чрез майсторски класове със студентите и включване на гост- лектори. Предвижда се участие в двете нови съвместни магистърски програми по Сигурност по стратегически инфраструктури и производства и Кръгова икономика.

На 30.11.2022 г. „Промет Стийл“ ще бъде активен участник в организираната кариерна борса по проект МИКС-ИП, както и в Деня на отворените врати в БСУ.

Дата: 26.10.2022

Източник: Бургаски свободен университет

Прочетено: 956