08.04.2020

Управителният съвет на БСК проведе редовното си заседание в онлайн вариант. Съгласно предварителния дневен ред на заседанието, Управителният съвет на БСК прие за членове на Камарата девет фирми, един университет и една професионално-съсловна организация, както следва:

  1. „СИТИ ИНВЕСТ ПРОПЪРТИ“ ЕООД, с предмет на дейност отдаване под наем на недвижими имоти. Компанията е основана на 6 юни 2008 г. Седалището й се намира в гр. София, но дейността ѝ е на територията на цялата страна.
  2. "ИНДИГО ВЪРДЖ" ООД / IndigoVerge, с предмет на дейност разработване на софтуерни приложения. Компанията съществува от 15 години. IndigoVerge е сертифициран партньор на WinCC OA Solution на ETM professional control GmbH (компания Siemens) през 2019 г., предоставяйки услуги по разработка на софтуерни приложения за SCADA, системи за автоматизация и управление. От 2019 година IndigoVerge е официален партньор на Siemens, като препродава в България пълния спектър от хардуерни продукти на компанията. От 2018 г. е сертифициран партньор на SALESManago и на на Schneider Electric. IndigoVerge е член на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) повече от 10 години.
  3. „АУТОМЕХАНИКА“ ЕООД, с предмет на дейност техническо обслужване и ремонт на автомобили, авто-електро сервиз и магазин за авточасти. Дружеството предлага на клиентите си широк диапазон от професионални ремонти, включително основни ремонти, електрически ремонти, ремонт и подмяна на автостъкла, диагностика, ремонт на климатици, газ – и метан-инсталации.
  4. ХИЙТ ГРУП“ ООД, с предмет на дейност представителство на оборудване за спортни центрове, солариуми и др. Компанията е създадена на 31 август 2008 г. във Варна. Дружеството предлага на своите клиенти маркова козметика за солариум и ежедневна грижа на кожата. Компанията е официален дистрибутор за България на марките California Tan, Emerald Bay, Supre Tan, Hempz Body and Hair Care. Ексклузивен представител е и на лампи за солариум Bermuda Gold, които се отличават с най-добрите характеристики сред подобен род технологии в световен мащаб. „Хийт груп“ изготвя индивидуални оферти за нови и употребявани солариуми и на водещата марка Ergoline. Компанията гарантира работа и продажби само от официалните лицензирани дистрибутори за България, което е и нейна гаранция за автентичност и качество. „Хийт груп“ има соларни студиа с високо качество на предлаганите услуги, както и сайт за е-поръчки.
  5. „КРИЛАТА НА ФЕНИКСА“ ЕООД, с предмет на дейност консултантска дейност по стопанско и друго управление. Фирмата помага чрез екипни и индивидуални тренировки на предприемачи да бъдат по-успешни в бизнеса си. С работата си помага на изпълнителни директори в подбора на персонал и обучения на екипи, за постигане на по-добър пазар дял, как да се създават ценности, които стимулират растежа, вдъхновението и възможностите за компанията. От 2015 г. собственичката на дружеството Лора Цанкова е сертифицирана като треньор и лектор по стратегическа намеса от Центъра за стратегическа намеса „Робинс - Маданес“. Работи с икономисти, финансисти, инженери по телекомуникационни услуги. Мисията ѝ е да развие потенциала на амбициозни и енергични личности при изграждането на компаниите им.
  6. СД „МИВА СТАР, ПОПОВ И СИЕ“, с предмет на дейност производство на електрооборудване. Компанията се занимава с изграждане, ремонт и поддръжка на електрически инсталации СрН и НН, произвежда електрически табла СрН и НН за промишлени предприятия, хотели, жилищни и обществени сгради, извършва контрол по охрана на труда на електрически величини в нови и съществуващи сгради от 1990 г. От 2001 г. фирмата е официален дистрибутор на “АББ България” ЕООД за продукти НН на концерна ABB – един от водещите производители на електрооборудване в света. Служители на „Мива стар“ многократно са били на обучение в заводите на концерна в Германия и Италия.

През 2008 г. компанията внедрява система за управление на качеството и е сертифицирана по стандарта ISO 9001:2008 за производство, търговия, монтаж и сервизна дейност на електроапаратура. Притежава акредитиран от “Българска служба по акредитация” Орган за контрол от вида С, което позволява да извършва контрол и ремонт на електрически уредби и съоръжения до и над 1000V при спазване на необходимите процедури за независимост на контрола.

„Мива стар“ е съдружник в консорциум „ЕЛЕМОН”, акредитиран от Българската строителна камара за правото да извършва строителни дейности първа, втора и трета категория по енергийната инфраструктура на България. Благодарение на това през 2007 г. фирмата сключва рамков договор с Е.ОН България ЕАД за изпълнение на кабелни захранвания и изграждане на трафопостове на територията на Е.ОН България Мрежи АД.

За 20-те години от своето основаване „Мива старт, Попов и сие“ е изпълнила обекти, произвела и доставила електрооборудването и извършила контрола, необходим за приемане на обектите, на редица клиенти, сред които са: “Булгаргаз”, “Главболгарстрой”, “Трансстрой Варна”, “Солвей соди”, “Лиднер България”, ТЕЦ-Девен, “ПримагазЕлектро-разпределение – Варна, Е.ОН България, “Автомагистрали Черно море”, “Мелница Варна”, “Хаят България кемикъл” и редица други големи компании и общини.

  1. „КЛИЙН МАСТЪРС БЪЛГАРИЯ“ ООД, с предмет на дейност неспециализирано вътрешно почистване на сгради. Компанията е специализирана в областта на професионалното почистване – абонаментно почистване на бизнес сгради, търговски площи, офисни, производствени и складови площи. Притежава над 13-годишен опит в сферата на почистване. Предлаганите от „Клийн Мастърс“ производствени процеси и услуги са в съответствие с националните и международни стандарти и разпоредби. Основните принципи в работата на компанията са доверието, индивидуалният подход, обратната връзка и професионализмът. „Клийн Мастърс“ има внимателно проверени и добре обучени служители. При договори с клиентите си предоставя едни и същи работници всяка седмица - хора, които ще познават и разбират нуждите на постоянните клиенти. Всеки клиент има подробен работен лист, в който е отбелязано точно какво се почиства и кога. Качеството на работа се наблюдава внимателно от мениджърите на „Клийн Мастърс“, които извършват ежемесечни проверки.
  2. „ТОБАКО ИМПОРТ“ ООД, с предмет на дейност търговия на едро с тютюневи изделия. Компанията е основана през 2005 г., като постоянно се стреми да развива и поддържа позициите си като еталонна компания в дистрибуцията и да увеличава своя пазарен дял на предпочитан в цялата страна доставчик на тютюневи изделия. В момента компанията се насочва и към пазарите на други продукти – храни и напитки. Работи с голямо разнообразие от клиенти, включително летища София и Варна. Разполага с 3 склада в най-големите градове в страната, разположени на удобни места, за да се гарантира бързо и ефективно разпределение. „Тобако импорт“ има директна дистрибуторска мрежа с над 4500 клиенти, включително някои от най-големите компании в българската търговия на дребно. Заедно с партньорските си компании достига до над 20 000 клиенти, които представляват 94% покритие на страната.
  3. „ДЖИ ПИ ИМПЕКС“ ООД / GP IMPEX Ltd, с предмет на дейност – производство на пюрета и сокове от плодове. „Джи Пи Импекс “ООД е малко и сравнително ново, но гъвкаво предприятие с модерно оборудване, отговарящо на всички приложими спецификации и изисквания на европейското и българско право. Дружеството предлага на българския пазар голямо разнообразие от първокласни здравословни плодови сокове под търговската марка „Фрея“ – напълно натурални и на достъпна цена, с естествен източник на антиоксиданти, фитохимични хранителни вещества, диетични фибри, витамини и минерали. Освен безспорните ползи, които самите плодове носят, гарант за качеството е и самият начин на извличане на сока по метода на студено пресоване, който напълно свойствата и качествата на плодовете. Рецептурата напълно изключва съдържанието на захар, оцветители, консерванти и дори вода. Продуктите на дружеството съчетават високо качество на достъпни цени. Продуктите са от широка гама плодове: ябълка, дюля, круша, ягода, малина, горски плодове, череша, вишна, кайсия, праскова, десертно грозде и арония, сини сливи, къпина, червена боровинка, черна боровинка, касис, моркови, бъз. Натуралните сокове са пастьоризирани в условията на кратковременна пастьоризация и последващо охлаждане.
  4. Камара на преподавателите от висшето образование (КПВО), с председател на УС Борислав Борисов. Сдружението е с предмет на дейност усъвършенстване системата на висшето образование, консултантска дейност, организиране на курсове, издателска дейност. КПВО е учредена в края на месец септември 2019 г. и включва преподаватели от различни университети и от различни професионални направления. Мисията на Камарата е да допринася за модернизация на системата на висшето образование в Република България, да работи за повишаване на професионализма на преподавателите, за подобряване качеството на научните и образователните продукти и подпомагане израстването на българските висши училища, да съдейства за развитието на висшето образование в България и превръщането му в иновативен ресурс на интелигентната специализация на страната.
  5. ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СТАРА ЗАГОРА Университетът се представлява от доц. Д-р Добри Ярков – управляващ, длъжност: Ректор. Университетът е основан през 1995 г. като наследник на Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина (ВИЗВМ) и Висшия медицински институт (ВМИ) – Стара Загора, със съществуващите към тях факултети и самостоятелни звена. Към момента Тракийският университет заема престижното пето място по рейтинговата класация на университетите в България  и полага изключително големи грижи за обучението, бита и развитието на своите  студенти.

    Тракийски университет е акредитиран с много висока оценка 9,20 (при максимална 10) от Националната агенция за оценяване и акредитация в България с правото да обучава в ОКС Бакалавър и Магистър, както и в образователна и научна степен Доктор.  Висшето училище е в процедура за получаване на европейска акредитация за Ветеринарномедицински факултет.

    В структурата на Тракийския университет са включени 9 звена: Аграрен факултет с учебно-експериментална база, Ветеринарномедицински факултет с клиники, Медицински факултет с Университетска болница, Педагогически факултет, Стопански факултет, Факултет „Техника и технологии“ - Ямбол, Медицински колеж - Стара Загора, Филиал – Хасково, Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите.

    В университета се обучават над 8200 студенти от България и света в  72 бакалавърски специалности и магистърски програми. Преподавателският състав се състои от  близо 600 висококвалифицирани преподаватели, както и от гост лектори от други университети в страната и чужбина. Университетът провежда повече от 70 докторски процедури. Издадени са и над 15000 свидетелства за квалификации и следдипломни специализации.

    Тракийският университет има собствена модерна база за обучение, състояща се от 20 учебни корпуса със  съвременно обзаведени лекционни и компютърни  зали,  зали за семинарни занятия и практически упражнения, специализирани кабинети, езикови лаборатории. Материалната база непрекъснато се поддържа и модернизира. На университетско и факултетно ниво са създадени общо 44 научноизследователски, учебни и диагностични лаборатории в съответните научни направления.

Дата: 08.04.2020

Източник: БСК

Прочетено: 3616