05.06.2020

Ректорското ръководство на Тракийски университет – Стара Загора, начело с ректора доц. д-р Добри Ярков, проведе работна среща на територията на висшето учебно заведение с председателя на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев и главния секретар на БСК Добри Митрев.

Срещата постави основите на бъдещо сътрудничество между двете институции за съвместна работа в областта на образованието, науката и бизнеса, и присъединяването на университета към Европейските университетски асоциации.

Бяха обсъдени идеи за т.нар. професии на бъдещето, които ще бъдат необходими за развитието на Старозагорския регион в следващите години. Те са свързани с информационните технологии, инженерните, аграрните и медицинските науки, и иновациите, свързани с тях.

Гостите от БСК имаха възможността да се запознаят с част от възможностите на Тракийския университет – те посетиха ветеринарните клиники и стационари, както и учебно-експерименталната база по аквакултура. Гостите разгледаха и уникалния Музей на коня, където бяха очаровани от царското наследство, което пази фондът на университета.

Дата: 05.06.2020

Източник: БСК

Прочетено: 6266