10.09.2020

Българската стопанска камара е координатор по проект, финансиран по европейската програма INJERREG за създаване на национална платформа по проект „Балканска платформа за повторна употреба на отпадъците”.

Информационна платформа ще свързва индустриалните сектори и всички заинтересовани страни, които ще се включат във верига за повторно използване на отпадъци или тяхното оползотворяване.Идеята е да участват всички общини и бизнеса. Условието е да се регистрират в платформата и да публикуват адекватна информация за техните отпадъци.

Българската стопанска камара е координатор по проект, финансиран по европейската програма INТERREG за създаване на национална платформа по проект „Балканска платформа за повторна употреба на отпадъците”. Целта е да се идентифицират източниците на твърди отпадъци и потенциалните ползватели на отпадъчни потоци, да се създаде мрежа за сътрудничество между четирите страни в региона. Даниела Стойнова разговаря с Илияна Павлова от БСК, която представи проекта във Варна за това дали на практика резултатите са свързани с рециклиране на отпадъците.

Чуйте повече от звуковия файл.

Дата: 10.09.2020

Източник: БНР - Варна

Прочетено: 1460