05.10.2020

В момента мярката действително се увеличава до края на годината, но срокът за кандидатстване се увеличава с 3 месеца.

Националният съвет за тристранно сътрудничество се събира на онлайн извънредно заседание. Социалните партньори ще обсъдят продължението на мярката 60:40, като идеята е тя да работи до края на годината.

"Мярката 60:40 със сигурност ще помогне и сега, след като е доказала, че работи", смята президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той припомни, че към момента тя е запазила около 300 000 работни места. Манолов очаква да се разшири обхватът на дейностите, които попадат в тази мярка и срокът, в който тя ще бъде реализирана. Предложението е тя да продължи да действа до края на годината и се предвижда още една дейност, свързана с транспорт, да бъде включена.

Зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков обясни, че ще подкрепят промените. Те предлагат дългосрочен характер напред във времето. В момента мярката действително се увеличава до края на годината, но срокът за кандидатстване се увеличава с 3 месеца. В БСК са постъпили доста предложения 60:40 да има един траен характер, ясно установен във времето, и са предложени конкретни нормативни текстове.

Още от разговора вижте във видеото.

 

Дата: 05.10.2020

Източник: БНТ

Прочетено: 1807