05.10.2020

Председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев участва в тържественото откриване на новата академична година на Университета по хранителни технологии - Пловдив (член на БСК). 

В Световния ден на учителя и на старта на новата академична година пожелавам на учителите да имат сетивата и мъдростта да се учат от младото поколение, за да бъдат в крак с времето. На ръководството да търси винаги пресечна точка с бизнеса, както успешно го прави с  Тракия икономическа зона, а на студентите да използват младостта за израстване и откриване на нови светове“, каза председателят на БСК. В словото си той посочи, че очаква  завършилите инженери да поемат по пътя на предприемачите, които са само 6% от  висшистите в България.

В церемонията по откриването официални гости бяха още вицепремиерът и министър на туризма Мариана Николова, Здравко Димитров, кмет на Пловдив, Дани Каназирева, областен управител на Пловдив, доц. д-р Янко Иванов, зам.-министър на земеделието, храните и горите,представители на браншови организации и бизнеса от хранително-вкусовия и туристическия сектор, академичното ръководство на университета, експерти от научните среди и други.

Ректорът проф. Пламен Моллов посочи, че 3 300 са студентите във всички курсове на УХТ. В посланието си той включи отговорността към три поколения, които са работили тук, защото през 2020 г. универститетът става на 67 години. „Надявам се и ще се радвам нашите студенти един ден да създадат свои световни брандове“, коментира той. „От тази година въвеждаме модулно обучение, а УХТ работи и по съвместни образователни програми с чужди университети – от Северна Македония, Франция, Гърция, Нидерландия и др.“, информира още ректорът.

На всички 430 първокурсници, редовно обучение ръководството раздаде таблети за дистанционен достъп. Таблети ще получат и останалите 200 задочно обучение студенти от първи курс. Занятията ще се провеждат с микс програми - 50 % дигитално и 50 % присътвено, защото практическите занятия за вуз-а са от особено важно значение. 

Дата: 05.10.2020

Източник: БСК

Прочетено: 1610