19.10.2020

Дарителската кампания за събиране на средства за ограничаване на разпространението на COVID-19 на територията на община Шумен продължава, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен. Към момента двама бизнесмени са превели още 50 000 лева по сметката на кампанията.

По думите на д-р Димитър Костов, директор на МБАЛ-Шумен, целта е да се съберат средства за изграждане на собствена лаборатория за PCR тестове, която ще даде възможност за по-бърза реакция по отношение както на пациентите, така и на персонала в болницата.

"Сега тестовете се правят в други градове и резултатите пристигат след ден и половина – два. През това време пациентът има контакти и рискът да зарази и други хора е голям. Ако направим собствена лаборатория, резултатите ще бъдат готови до два часа и ще имаме възможност за по-бърза диагностика", каза още директорът на болницата.

Във връзка с усложняване на епидемичната обстановка и увеличаване на броя на заразените с COVID-19 от Община Шумен, Стопанската камара и ръководството на МБАЛ – Шумен отново призовават гражданите и бизнеса да се включат в дарителската кампания.

Припомняме, че номерът на банковата сметка е:
Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение "Стопанска камара – Шумен"

Дата: 19.10.2020

Източник: Фокус

Прочетено: 7557