30.11.2020

И тази година впечатляващи новаторски проекти побързаха да са сред първите кандидати в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2020 г.

До момента са подадени кандидатури в 5 категории - Start Up Компания, Образователна награда, Младежка награда, Успешен български ИКТ продукт/услуга, Публична администрация.

В категорията Start Up Компания заявка за участие прави компанията Eumoirous със своя продукт Rouster. Rouster е следващото поколение персонален компютър - изчислителната му мощ е изцяло в облака, а самият той се побира в портфейл.

В категорията Образователна награда приветстваме проекта “Академия за иновации”, който вдъхновява българските студенти и подкрепя реализирани стартиращи проекти на студенти вече 8 поредни години.

В категорията Младежка награда студентът Цветелин Цецков ще се състезава за награда със своя проект Simulation-Q. Разработката представлява симулация на квантов компютър, благодарение на който всеки може да види с очите си какво се случва на квантово ниво. 

В категорията Успешен български ИКТ продукт/услуга комплексната в надпреварата се включва уеб базирана (SAAS) платформа Contipso Learning, чиято основна цел е създаване, предоставяне, потребяване и възприемане на учебно съдържание по възможно най-щадящия времето на потребителите начин.

В категорията Публична администрация Община Асеновград прави своята заявка за награда с нова онлайн платформа за сигнали, предложения и въпроси.

10-тото издание на конкурса „Наградите на БАИТ“ очаква кандидатите да представят успешните си и работещи ИТ проекти, решения и услуги, като могат да се включат в една или повече от категориите на конкурса.

Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 11 януари 2021 г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/

Отличените в конкурса ще получат MultiTraining Gold карти за обучения в основите на Agile практиките, осигурени от bTalks Agile; ваучери от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg) ще осигурят на наградените електронни устройства.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2021 г. Датата и мястото ще бъдат обявени допълнително. Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България.

_____________

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2020 г. се провеждат с подкрепата на:

Златен спонсор: АЛСО България

Със специалното участие на: bTalks Agile

Сребърни спонсори: ДАТЕКС, Акронис България

Бронзови спонсори: Сиела Норма, Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg), Ърнст и Янг България

В партньорство с: БТА, БНР, Bloomberg TV Bulgaria, Computerworld, CIO, TechNews, НСОРБ, ИАНМСП, БСК, Sofia Tech Park, Eleven, Junior Achievement България, БТПП, b2b Media, бгПРЕДПРИЕМАЧ, Pixel Media, Инженер.bg и ДигиталнаИндустрия.bg.

За БАИТ – създадена през 1995 г., в нея пряко членуват 100+ компании, за които работят над 16600 ИКТ специалисти и генерират 4 млрд. лв. годишен оборот. Компаниите покриват целия ИКТ спектър – софтуер, хардуер, телекомуникации, системна интеграция, финтех и интернет на нещата.

Дата: 30.11.2020

Източник: БАИТ

Прочетено: 3269