26.11.2020

Търговско индустриална камара Бургас организира изложение на производители на млечни продукти от Бургас и региона на 24-ти и 25-ти ноември 2020 година в изпълнение на проект "Устойчива земеделска агро-търговска мрежа в Черноморския басейн" (AgriTradeNet) BSB383. ТИК - Бургас е партньор на проекта. В изложението бяха представени и продукти от страните партньори - Гърция - зехтини и маслини; Румъния - консервирани продукти от домати; Молдова - билки, сушени плодове и сокове; Турция - сладко от ягоди и горски плодове.

Целта на изложението бе да се популяризират и идентифицират местните млечни продукти за създаване на регионална марка за участие в международната търговия със селскостопански продукти, както и да допринесе за по-доброто сътрудничество между производители и потребители на местни млечни продукти и тяхната реализация на пазара.

Изложението, в което участваха производители на млечни продукти, бе посетено от дистрибутори, представители на търговски фирми, хранителни магазини и други потребители. На откриването присъстваха и председателя на Общинския съвет в Бургас проф. Севдалина Турманова, управителят на "Метро Кеш енд Керри" - Бургас Николай Шопов, представители на други институции от Бургас и региона. Те изразиха институционална и лична подкрепа за популяризиране на млечните продукти.

Установени бяха преки контакти между производители, дистрибутори и търговци.

Проектът допринесе за изследване на местните млечни продукти, които могат да получат географска идентификация, за проучване  възможностите за международна търговия с тях и създаване на връзки между производителите от Черноморския басейн чрез търговия с ИТ маркетингови и търговски инструменти.

Събитието бе организирано при спазване на всички разпоредби на държавните органи срещу разпространението на COVID-19 с цел гарантиране на максимална сигурност.

 

Дата: 26.11.2020

Източник: chernomorie-bg.com

Прочетено: 2123