05.02.2021

Индустриален Клъстер Електромобили,  съвместно с Mobility and Logistics Cluster (Баския,Испания), Netzwerk Energie & Umwelt EV(Германия), Fondazione Torino Wireless(Италия) и Associacio Cluster Digital (Каталуния, Испания)изпълнява проект SmartCTCluster”, финансиран по програма COSMEна европейската комисия.

Проектът е фокусиран върху създаване на партньорства и връзки между фирмите в Европа, работещи активно в областта на Smart City.

Една от целите на проекта е организиране на преки взаимодействия и срещи между клъстерите и установяване на нови бизнес връзки и взаимодействия, обмяна на опит, добри практики и изграждане на капацитет.

Проектът също така осигурява средства за покриване на разходи на компаниите по организиране на пътувания и участие в срещи и посещения на фирми в другите страни.

В рамките на проекта се предвиждат събития, организирани от партньорските клъстери, за да могат фирми и представители на посочените по-горе клъстери да посетят български фирми в областта на мобилност, енергетика, ICT, и опазване на околната среда.

Линк към страницата на проекта за повече информация:

https://www.clustercollaboration.eu/escp-4x-profiles/smartctclusters

Дата: 05.02.2021

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 3287