05.02.2021

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в партньорство с Българската търговско промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българската стопанска камара и Българската национална телевизия обединяват усилия в инициативата "Твоят избор има значение".

Пандемията, естествено, се отрази негативно на износа и вноса. В студиото на "Денят започва" д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия обясни, че стартира кампанията "Твоят избор има значение", за да бъдат подпомогнати български компании и производители, които са претърпели вреди от пандемията при износа на тяхната продукция.

"В тази кампания искаме да започне разговор в много различни посоки", каза д-р Таков.

Радоствет Радев, председател на Българската стопанска камара, обясни, че реално няма стокова група, която да не е била засегната. Българската индустрия не е спряла да произвежда, на проблемът е бил в пазара - реализацията на произведеното. Според Радев в такива времена държавите могат ада защитят индустриите си, подкрепяйки ги по един публицистичен начин.

"Аз вярвам, че в тази кампания ще можем да променим и отношението към българското производство", заяви Радев.

Повече за кампанията вижте във видеото.

Дата: 05.02.2021

Източник: БНТ

Прочетено: 2458