26.07.2021

"Героят на днешния ден е българският бизнес и предпримач. Той успя да осигури тези 1,8 млрд. лева", заяви  председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев на брифинг след днешното извънредно заседание на Националният съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/.

"Всички очаквахме тази актуализация на бюджета. Ценното е, че тя не се случва за сметка на дефицита. Тук поздравленията са за данъчната система и митниците. Това не е бюджет на трите структури. Това е предложение. В моята стилистика служебният кабинет е последния работодател на новоизбрания парламент. Това предложение е чудесно, но трябва новоизбраните депутати също да свършат своята работа и да четат внимателно. Преизчисляването на пенсиите ще даде една справедливост на гражданите и тя трябва да се случи", каза още той.

Становище на БСК отсносно: Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2021 г.; Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г. и Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021г.

 

Снимка: dnews.bg

Дата: 26.07.2021

Източник: БСК

Прочетено: 2605