30.09.2021

Много ни натъжи новината за кончината на г-н Радосвет Радев, тъй като той поддържаше тесни връзки с Австрия. Успоредно с това, Ви поздравявам с избора Ви за председател на БСК и се надявам заедно да изграждаме нови партньорства и да надграждаме съществуващите“. Това каза Филип Купфер – търговски съветник към Австрийското посолство в България, на проведена днес среща с председателя на БСК Добри Митрев. В срещата участва и Веселин Илиев – главен директор „Международни икономически отношения“ в БСК.

Господин Купфер е от четири седмици в България, като за това кратко време е посетил много фирми в цялата страна и е провел десетки разговори, които му дават основание за оптимизъм за развитието на българо-австрийските търговски отношения. „Австрийските инвеститори са във висока степен доволни от условията за бизнес в България, но има и известни предизвикателства, с които се надявам заедно да се борим“, подчерта г-н Купфер и добави, че Австрия е важен международен партньор за България, а австрийките инвеститори създават около 20 000 работни места у нас.

През годините сме помагали на много австрийски компании при взаимоотношенията им с българските институции. Имаме интензивни партньорски взаимоотношения и по линията на EEN – Enterprise Europe Network“, отбеляза в хода на разговора Веселин Илиев.

От своя страна, председателят на БСК Добри Митрев изрази готовност при инвеститорски или търговски интерес от австрийски компании БСК да им предложи цялостно обслужване, вкл. пазарни проучвания, правно обслужване, връзки с институции и др. В тази връзка, г-н Купфер уточни, че лично отой поставя специфичен фокус върху В2В срещите, но и всяка друга помощ е добре дошла.

Пожелавам Ви, когато напускате България в края на мандата си, стокообменът между България и Австрия да е много по-висок и инвестициите да са в много по-големи размери“, каза в края на срещата Добри Митрев и още веднъж потвърди готовността на БСК за партньорство в областта на българо-австрийските търговски взаимоотношения.

Дата: 30.09.2021

Източник: БСК

Прочетено: 1843