07.10.2021

Как ще завърти колелото българският конгресен бизнес след едногодишния локдаун?

В бранша определят 9 март миналата година като „черния понеделник“, защото бяха отменени или отложени всички планирани в конгресния календар събития заради началото на Covid кризата у нас.

Вероятно ще отнеме години, преди секторът да се възстанови, защото в него планирането и организацията на събитията са дългосрочни, обясни пред БНР Теодора Жилкова, изпълнителен директор на Българското конгресно бюро (член на БСК).

Онлайн средата даде възможност все пак събитията да се осъществяват, посочи тя. „Благодарение на онлайн форматите все пак да държим сектора жив.“

Онлайн форматите обаче не могат да заменят реалното събитие на живо, категорична е Жилкова, която изтъкна, че тези събития се използват за създаване на нови бизнес отношения, за разширяване на контактите, продажби или промотиране на различни сектори.

„Изключително важно е дори на 30% ние да можем да работим“, подчерта тя в предаването „Преди всички“.

Има много добри зали - модерни, с възможност за адаптация, това ще позволи събития с обем 100-200-300 души да могат да се случват, поясни още Теодора Жилкова. Никой в бранша не очаква след две седмици да се проведе събитие с 500 души, допълни тя.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

Дата: 07.10.2021

Източник: БНР

Прочетено: 1447