01.11.2021

В 17 ч. днес – 1 ноември, изтича срокът за подаване на заявления по мярката 60 на 40 за месеците август и септември. За това напомнят от Агенцията по заетостта.

По мярката, добила популярност като 60 на 40, могат да кандидатстват работодатели, които желаят да запазят персонала си до края на годината.

Получаване на държавната помощ става при спад на приходите на съответен бизнес поне с 30 или 40 и повече проценти спрямо съответния период на миналата година.

Paзмepът нa пpeдocтaвянитe cpeдcтвa зa вceĸи paбoтниĸ или cлyжитeл ce oпpeдeля нa бaзa ocигypитeлния мy дoxoд зa мeceц юли тази година.

Като последен срок 17 ч. на 1 ноември за получаване на средства за месеците август и септември ще се отчита и за документи, изпращани чрез системата за сигурно електронно връчване, подписани с квалифициран електронен подпис, или чрез лицензиран пощенски оператор, което се удостоверява с датата и часа на подаване на документите.

Подадените след тези дати документи няма да подлежат на проверка и оценка от комисиите в бюрата по труда.

От утре до 30 ноември пък започва да тече срокът за прием на документи по мярката 60 на 40 за получаване на средства за месец октомври.

С решение на служебното правителство тази мярка за запазване на заетостта беше удължена до края на годината, като за целта са осигурени 250 милиона лева от актуализацията на бюджета и се очаква всеки месец поне 66 хиляди души да запазят работните си места.

Дата: 01.11.2021

Източник: БНР

Прочетено: 2264