05.11.2021

На днешната дата отбелязваме професионалния празник на българския металург – една от най-старите професии, познати на човечеството. По повод празника председатлят на Българската стоанска камара Добри Митрев изпрати поздравителен адрес до Антон Петров председател на Българската асоциация на метарулгичната индустрия, членовете на БАМИ и заетите в сектора:

От името на Управителния съвет на Българската стопанска камара и лично от свое име поздравявам всички заети в този структуроопределящ за страната ни отрасъл.

Като човек, който е бил един от Вас, ясно си давам сметка за ежедневните трудности, пред които сте изправени. Вашият труд обаче е символ на отдаденост и храброст, така нужни на времето, в което живеем. Няма нито една индустрия, в която плодовете на Вашата работа не биха били полезни. Благодарение на трудолюбието, високия професионализъм и упоритост и въпреки световните, европейските и вътрешните трудности, пред които е изправен секторът, Вие продължавате да постигате устойчиво развитие и да затвърждавате своята конкурентоспособност на международните пазари. Този висок потенциал е важен за цялата национална икономика. Вярвам, че трудностите ще каляват волята и ще Ви правят по-силни, за да сте устойчиви на всички промени, които предстоят!

Използвам днешния празник, за да Ви благодаря, че сте част от семейството на БСК, че заедно отстояваме принципни позиции за бъдещето на металургичната индустрия и икономиката на страната. В лицето на Българската стопанска камара и занапред ще намирате работодателската организация, чиято врата е винаги отворена за съдействие и защита на своите членове, сред които е и БАМИ, защото доверието е взаимно и потвърдено в годините!

На всички заети в металургичната индустрия на България желая здраве, самочувствие и признание за всички вложени усилия!

Честит професионален празник!

 

Добри Митрев

Председател на УС на БСК

 

Данни за българската металургичната индустрия през изминалата година

Дата: 05.11.2021

Източник: БСК

Прочетено: 2077