17.12.2021

Имам удоволствието да съобщя на обществеността в региона, че Стопанска камара-Габрово е една от четирите одобрени  организации в страната, които ще имат възможност да участват в пилотна програма на Българска стопанска камара, която ще развие бизнес центрове, предоставящи услуги, квалификация и информация за фирмите, организация на бизнес форуми. Оценката на предложения от наша страна бизнес план е от най-високите, поради показания напредък в последните години, вече създадената база от основни услуги и най-вече на новостите, заложени в проекта на ИСА/Стопанска камара-Габрово, които са:

  • Консултации и обслужване на дейности свързани с достъп до финансиране (в т.ч. грантове, търговско и други видове финансиране)

  • „Зелена енергия и енергоспестяващи решения“ – перспективи и възможности за внедряване в бизнеса.

  • Административни услуги, в т.ч. дейности по „изнесен търговски офис“

  • Организиране на целеви бизнес срещи и търговски мисии

  • Киберсигурност

Работата по създаване условията за развитие дейностите по Програмата ще стартират през януари 2022 г. Проектът се финансира със собствени средства и ресурси, а обученията на експерти и информационното обезпечаване са осигурени от БСК.

ИСА/Стопанска камара-Габрово очаква оценка по още няколко проекта по национални програми, които ще добавят стойност в качеството на работата с бизнеса в региона.

Пепа Сомлева – председател на УС на ИСА/Стопанска камара-Габрово

Дата: 17.12.2021

Източник: Стопанска камара-Габрово

Прочетено: 2481