20.01.2022

Проектът Skills Act 4 Vet набира скорост в последната си фаза на развитие. С много постигнати цели и няколко останали предизвикателства пред нас, партньорите от Skills Act 4 Vet се подготвяме за големия финал на проекта, базиран на меки умения.

Една от основните дейности, които се изпълняват в рамките на проекта, в момента е пилотното тестване на Skills Act курса за обучаващи в ПОО. Платформата е предназначена за професионалисти, участващи в краткосрочни стажове в чужбина като придружаващи учители. Целта й е да ги подготви, както теоретично, така и практически, за да насърчи успешното развитие на важни меки умения в своите студенти преди, по време и след стажа им в чужбина. Курсът е достъпен за всички, които се интересуват тук.

За да адаптираме курса максимално към реалните нужди на бъдещите му потребители, ние изпратихме текущата му версия до учители от различни европейски страни с молба за обратна връзка. Процесът на тестване е към своя край, с десетки положителни отговори от цяла Европа и много интересни предложения за обмисляне. Получихме някои много ентусиазирани коментари, като този, изпратен ни от Кшищоф Куржея, учител в ПОО от Слупск, Полша:

„Много информация и много интересни методи за развитие и тестване на меки умения. И много по-различен подход към ученика от предпочитания тук. Признавам. За мен най-важните неща винаги са били знанията и професионалните умения, но сега, след като се запознах с курса, гледам по различен начин на формирането на самоуважението, самочувствието или дори културното съзнание на учениците . Мнението ми за меките умения се промени. Съжалявам само, че нямах достъп до този курс, преди да замина за стажа с моите студенти.”

Каним всички учители в ПОО, които се интересуват от темата, да се запознаят с курса и да споделят мнението си с нас чрез нашия въпросник.

Силно мотивирани от активната обратна връзка на нашата платформа, ние нямаме търпение да завършим тази фаза и всички останали задачи, предвидени в графика на проекта, като всяка една от тях ни доближава до ползотворни и успешни резултати.

Александра Инексиак, лаборатория за обучение Tribeka S.L.

 

 

Дата: 20.01.2022

Източник: БСК

Прочетено: 1812