09.03.2022

В периода 28 февруари - 1 март 2022 в столицата на Италия се проведе петата и последна консорциум среща на партньорите по проекта Skills Act 4 VET, в който Център за външноикономическо сътрудничество към Българска стопанска камара (БСК) участва. Домакини бяха партньорите от Elidea-Psicologi Associati в Рим.

След 2 години усилена работа партньорите направиха преглед на постигнатите резултати и обсъдиха финални дейности. Дневният ред на срещата обхващаше важни теми, като представяне на резултатите от теста за самооценка на придобитите меки умения след краткосрочен стаж в чужбина, финансов мениджмънт, бюджетен трансфер, контрол и оценка на качеството, дейности по разпространение, мултипликационните събития, които ще организираме, за да разпространим ИО, подобренията на уеб страницата и следващи стъпки и крайни срокове.

Проектът „Skills Act 4 VET” се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. Координатор на проекта е испанската организация “TRIBEKA TRAINING LAB”, а сред останалите партньори са организации от Италия, Гърция и Кипър.

Проектът цели да открои решения за улесняване прилагането на ключови меки умения, водещи до промяна, по време на краткосрочен стаж в компании в чужбина, както и да насърчи съвместните усилия на предприятия, училища и образователни институции заедно да изградят и приложат програмата за краткосрочни стажове в чужбина, за да се подобри въздействието на стажа както върху учащите, така и за компаниите.

 

 

Дата: 09.03.2022

Източник: БСК

Прочетено: 1716