29.04.2022

Председателят на СК-Шумен Николай Тончев в интервю за Радио Шумен

БНР - Шумен

След като "Газпром" изпълни предупреждението си и около обяд на 27 април  руският газ за България беше спрян физически, възникнаха въпроси като: А сега накъде? Производствата, които са зависими от синьото гориво, ще изпаднат ли в дупка? С колко ще скочат цените и ще се стигне ли до спиране на заводи?

Разбира се, всяко предприятие, което използва газ в производството си, се нуждае от различни количества. Факт е обаче, че бизнесът ще усети най-сериозно удара от спрените доставки.

За проблемите, с които може би предстои да се сблъскаме през следващите месеци и визията на предприятията за справяне със ситуацията, Радослав Генчев разговаря с Цветомир Цанков, производствен директор на фирма "Теси", която е един от най-големите заводи за производство на бойлери и електрически уреди. 

Председателят на Българската стопанска камара в Шумен и управител на Индустриалния парк Николай Тончев заяви също, че спирането на газа ще се отрази негативно на производствата в страната с очаквани по-високи цени на продуктите. Възможни са и фалити на средни и малки предприятия.

 

Дата: 29.04.2022

Източник: БНР Шумен

Прочетено: 1178