17.05.2022

Зам.-председателят на БСК Мария Минчева бе част от делегацията, придружаваща президента на РБ Румен Радев при посещението му в Германия, в периода 15-17 май 2022 г.

В рамките на посещението се проведе среща с представители на българската общност във ФР Германия, както и Българо-германски бизнес форум и двустранни бизнес срещи, в които участваха компании и бизнес организации от двете страни. Приветствие пред участниците в бизнес форума поднесе президентът Румен Радев, а модератор на дискусията бе Тим Курт – президент на Германо-българската индустриална и търговска камара, СЕО на Аурубис България.

На 17 май членовете на бизнес делегацията посетиха Иновационна и образователен център на „Aurubis AG” в Хамбург, където се запознаха с възможностите за професионално обучение, които компанията предлага за развитие на уменията на човешките ресурси. Изпълнителният директор на Aurubis AG представи пред българските си гости ключовите инициативи на компанията. От страна на Aurubis AG в срещата участваха още председателят на Надзорния съвет на компанията проф. д-р Фритц Фаренхолт, д-р Хайко Арнолд – COO, Тим Курт – изпълнителен директор на Aurubis България, д-р Аксел Бранд – заместник-ръководител на завода в Хамбург, Мари-Кристине фон Хан – вицепрезидент, Corporate External Affairs, и др.

В програмата на посещението бе и среща с представители на германската Търговска камара, в която участваха нейният президент проф. Норберт Ауст, ръководителят „Стратегиии и международни отношения“ Филип Кох, д-р Дорис Хилгер - директор на департамент „Външна търговия, иновации и решения за нови пазари“; Михаел Егеншвилер - председател на Дружеството за водород и управителен директор на летище Хамбург, д-р Оливен Вайман - зам.-председател на Дружество „Водород“ и CEO Vattenfall Innovation GmBH, и Петер Шефер - Competence Center за възобновяеми източници и енергия.

По време на посещението г-жа Минчева имаше възможност да се срещне с представители на Асоциацията на германските индустриални и търговски камари (DIHK), Германо-Румънската търговско индустриална камара, Федералното министерство на икономиката и енергетиката (BMWK), Източноевропейска асоциация на германския бизнес и др.

Дата: 17.05.2022

Източник: БСК

Прочетено: 1157