27.07.2022

В навечерието на все по-сигурния Служебен кабинет, огромна част от организациите в българския туризъм се обърнаха с писмо към президента Румен Радев, в което призоват, секторът и държавата да обединят усилия за решаване на проблемите на най-засегнатия от кризите бранш. 

Организациите предлагат да помогнат, както с краткосрочна програма, така и със съдействие при съставянето на политическия кабинет на Министерството на туризма. 

„Една от основните цели на програмата, която сме подготвили, е чрез съвместните ни обединени усилия и експертиза да осигурим условия за устойчиво развитие на туризма и предлагане на конкурентоспособен национален туристически продукт. Също така имаме готовност да Ви представим персонални номинации, които притежават, както необходимите етични и морални качества, така и компетентност, професионализъм, екипност и диалогичност, доказани през годините в съвместната ни работа“, пишат браншоЍ иците в туризма до президента. 

„Като изразяваме разочарованието си от слабото управление конкретно на Министерството на туризма в предходните служебни кабинети, се надяваме и очакваме различен подход в търсене на нови способности и капацитет, както за справяне с последствията от COVID-19 и щетите, които нанесе на туристическата индустрия, така и възможност за формулиране на оперативни решения, интелигентна визия и комуникация в международен план“, се казва още в писмото на Българско конгресно бюро, Българска туристичес ка камара, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Сдружение на Туроператори и туристически агенти „Обединение Бъдеще за Туризма“, Сдружение Туризъм, Национален борд по туризъм и Българска асоциация на туристическите агенции. 

„Оставаме на разположение за работна среща, ако проявявате интерес към реално партньорство с туристическия бранш и модерен стил на взаимодействие“, завършват организациите.

Дата: 27.07.2022

Източник: Сдружение на заведенията в България

Прочетено: 785