29.07.2022

"Предстоят трудни и предизвикателни месеци, ако не се вземат адекватни решения", смята зам.-председателят на БСК Мария Минчева. "Не бяха предвидени средства да се захрани Фондът за енергийна сигурност, за да се случат по-рано компенсациите. Имаме сериозни проблеми, които се опитваме да усложним. Не може да треперим дали ще има количества и кога ще дойде. Европа се готви за криза, ние се държим сякаш няма нищо и пак ще сме неподготвени. Очаква се понижен растеж на икономиката", сподели още тя в ефира на Nova News.

Седемте танкера с газ няма къде да бъдат разтоварени, получихме поредните кухи обещания. Това коментира икономическият експерт към КТ "Подкрепа" Ваня Григорова. Според нея енергийната криза е основата на нарастващата инфлация. "Невъзможно е да се гарантира отоплението на българските граждани. Германия много сериозно се готви за очертаващата се криза. Правят се планове за 'топли' стаи, където енергийнобедните да се стоплят. В България тази тема изобщо не се коментира", смята тя. По думите ѝ може да се пристъпи към гарантиране на газовите доставки.

"Гълъб Донев е безспорен експерт, дано направи необходимите смели стъпки, ако бъде избран за служебен премиер", посочи Григорова. И допълни, че в "Товарни превози" не са изплащани дължимите средства за храна от една година.

Относно слуховете за кандидатура на Гълъб Донев за служебен премиер Мария Минчева също счита, че БСК ще го подкрепи, тъй като в годините е доказал професионализма си. 

Повече по темата вижте във видеото.

 

Дата: 29.07.2022

Източник: БСК

Прочетено: 1184